Glöm inte Tracks!

I lördags sändes Tracks i P3 igen och själv var man ju enormt spänd på vilken placering On And On hade den här veckan. Låt efter låt spelades upp i radion och när det bara var två kvar blev man lite extra pirrig i magen. Hade Agnes ännu en gång fått en listetta på Tracks som hon hade fått med Right Here Right Now ett par år tidigare? Nej, tyvärr inte, men en andra plats blev det den här veckan , vilket är riktigt roligt. Men nog skulle det vara enormt kul om vi fick se On And On klättra upp ytterligare ett litet steg på listan och därmed bli etta.

Just därför hoppas jag att ni surfar in på länken nedan och röstar innan kl. 14:00 på måndag, eller idag, då klockan numera är över midnatt.

http://www.sr.se/cgi-bin/p3/tracks/index.asp?taskid=1


Dance Love Pop - låtlistan

För några dagar sedan fick jag reda på hur låtlistan på Agnes tredje album, Dance Love Pop, kommer att se ut och just därför tänkte jag nu skriva lite grann om mina tankar kring det. Men vi börjar väl med att skriva alla låtarna i rätt ordning först, eller vad tycker ni? Mm, tänkte väl det.

  • Release Me
  • On And On
  • Love Me Senseless
  • How Do You Know
  • I Need You Now
  • Look At Me Now
  • Don't Pull Your Love Out
  • Open Up Your Eyes
  • Sometimes I Forget
  • Big Blue Wall

  • Tio låtar totalt, vilket några kanske tycker är lite futtigt, men i min bok är det helt perfekt och något som jag dessutom hade hoppats på. Är det nu så att Agnes har spelat in fler än dessa tio låtar, vilket jag är relativt säker på att hon har gjort, så kanske någon av dem dyker upp som bonuslåt på en framtida singel eller liknande. Nu är det ju självklart bara spekulationer från min sida, men det kan mycket väl hända. Ingenting är omöjligt, som det så fint heter.

    Rent spontant när jag såg låtlistan för allra första gången så fastnade mina ögon på den absolut sista låten på skivan, nämligen Big Blue Wall. Fråga mig inte varför, men förmodligen beror det på att just den låttiteln är så pass annorlunda om man jämför med de andra. Vad handlar låten om? Ja, det kan man verkligen fråga sig. Handlar det om vatten, vågor och dylikt? Eller något helt annat som man absolut inte räknat med? Oavsett vad så ska det bli enormt spännande att höra den och alla de andra låtarna som man inte har en susning om hur de låter.

    Den enda låten på Dance Love Pop som man har hört, bortsett från On And On då, är ju Love Me Senseless. Visst, nu var det ju bara en pytteliten del som man fick höra i P3 Star, men personligen så gillade jag verkligen vad jag hörde. Agnes röst lät lika underbar som alltid och soundet i låten var minst lika underbart det. Utan tvekan en låt som med stor sannorlikhet kommer att bli en av mina personliga favoriter från skivan. Det kan jag faktiskt säga redan nu.

    Dance Love Pop släpps som bekant den 29 oktober och även om det fortfarande är lite över en månad kvar tills dess så känns det som att tiden kommer att gå ganska snabbt. Eller ja, för mig känns det så i alla fall.


    Agnes + Melodifestivalen 2009 = ?

    För en kort tid sedan publicerade Aftonbladet en lista över ett antal artister (läs: extremt många) som, enligt dem, var aktuella för nästa års Melodifestival. Agnes var en av dessa artister och även om man inte kan dra några större växlar av listan i sig, då den helt enkelt var för lång för sitt eget bästa, så är det onekligen intressant att spekulera i huruvida Agnes kommer att medverka eller ej i år. Jag vet att jag lovade mig själv att inte spekulera för mycket förrän något mer konkret dök upp, men jag känner ändå att jag måste skriva lite grann om saken.

    När Agnes besökte Adam och Gry i Äntligen Morgon för ett tag sedan frågade Adam om just Melodifestivalen och även om Agnes verkade väldigt förvånad över det faktum att det stod om henne i tidningen den dagen (i en artikel som handlade om Melodifestivalen) så tror jag faktiskt att chansen att få se henne i nästa års tävling är relativt stor. Har jag  några som helst belägg för mitt antagande dock? Nej, egentligen inte, men det är känsla jag har bara. Vi lär ju snart märka om den känslan är rätt eller fel.

    Personligen är jag dock forfarande lite tveksam om jag verkligen vill se Agnes tävla i Melodifestivalen. Visst, ett deltagande kan ha en positiv inverkan på karriären, men det finns heller inga som helst garantier för det. Men även om jag är osäker och inte riktigt vet vad jag vill så känner jag på mig att Agnes själv vet precis vad hon vill i den här frågan. Det viktigaste för mig (och alla andra fans också förstås) är helt enkelt att stötta henne, oavsett om hon bestämmer sig för att vara med eller inte.


    Dags för Tracks igen!

    Idag är det lördag, vilket är dagen då Trackslistan presenteras i P3 av Kaj Kindvall. Agnes låg denna vecka kvar på femte plats med On And On, vilket jag trots allt är hyfsat nöjd med. Visst hade det varit enormt kul om den hade klättrat, men i och med att den inte heller tappat något så är det svårt att vara missnöjd helt och hållet. Som jag skrivit i en av mina tidigare bloggar så har jag inte direkt varit någon särskilt trogen lyssnare på Tracks, även om det är ett mycket trevligt program. Lovar att jag ska försöka förbättra mig på den biten, men tills dess så gäller det såklart att rösta fram nästa veckas lista. Det skulle vara så grymt roligt om On And On nådde en av pallplatserna på listan, och jag håller såklart tummarna för det bästa.

    Jag har redan gjort mitt och röstat på Agnes och fyra till. Ni som ännu inte röstat kan göra det via länken nedan. Senast måndag kl. 14:00 måste rösterna vara inne, men det där känner ni säkert till redan.

    http://www.sr.se/cgi-bin/p3/tracks/index.asp?taskid=1


    Hur viktigt är ett skivomslag egentligen?

    För bara en kort stund sedan fick jag för första gången se hur omslaget till Agnes tredje album, Dance Love Pop, kommer att se ut. Personligen gillade jag det jag såg, men läser man på Agnes forum så märker man att en del är besvikna på den enkla designen och menar att det kunde varit så mycket bättre. Ärligt talat så har jag inte så värst mycket att säga om det, då folk givetvis har rätt till sin åsikt, men att omslaget ser relativt enkel ut i sin design är i mina ögon inte alls dåligt.

    Jag menar, för min del hade det ta mig tusan räckt att de hade valt en bild där Agnes diskar och sedan skrivit dit orden Dance Love Pop lite snyggt bland bubblorna som bildas för att jag hade blivit nöjd. Det hade definitivt inte passat in, men vad jag vill få fram är att det helt enkelt inte finns någon mening med att haka upp sig på att ett skivomslag inte blev som man själv hade velat. Det finns alltid en tanke bakom varför ett skivomslag ser ut som det gör. Skulle omslaget till Dance Love Pop vara annorlunda i det avseendet? Tror inte det.

    Sedan är det ju alltid svårt, om inte direkt omöjligt, att tillfredsställa alla fans när det kommer till skivomslag. Se bara på Metallicas nya skiva, Death Magnetic, exempelvis. Har nämligen läst att det var ganska många fans till bandet som inte alls gillade det slutgiltliga omslaget till albumet när de fick se det för första gången. Men är verkligen omslaget så himla viktigt egentligen?

    Visst, det är det första en eventuell köpare får se i butiken, men tänker man efter lite grann så förstår man att omslaget inte alls betyder så mycket som man kanske har trott. Tror ni t.ex. att de Metallica-fans som inte gillade omslaget inte köpte skivan när den senare släpptes? Hm? Visst fasen gjorde de det, då det trots allt är musiken på skivan som räknas och inget annat. Nu var detta kanske ett extremt exempel, men helt klart intressant ändå.

    Ett skivomslag är, oavsett om man väljer att tro på det eller ej, inte mer än en trevlig bonus som man får på köpet när man inhandlar ett album. Så har det alltid varit och så kommer det med all säkerhet också att fortsätta vara även i framtiden. Som ni säkert vet är det ju musiken som har huvudrollen, så att säga. Självklart får folk ha åsikter kring om de gillar eller ogillar ett omslag, som den till Agnes tredje skiva exempelvis, men ibland tycker jag faktiskt att snacket går en smula till överdrift. Själv tycker jag som sagt att omslaget ser jättefint ut och jag längtar i princip ihjäl mig efter albumet.

    Vill ha den nu!

    Omslaget till Agnes tredje album, Dance Love Pop.
    Måste ett skivomslag vara designat på ett avancerat sätt för att vara snyggt?
    Nej, inte enligt mig i alla fall, då jag tycker att det relativt enkla omslaget till
    Agnes tredje album, Dance Love Pop, är jäkligt snyggt.


    Delade känslor kring en radiokanal

    Nu känns det äntligen som att On And On har börjat lossna och då främst när det handlar om radiospelningar. P3 har börjat spela den allt oftare, både när det gäller den vanliga radion men även i webbkanalerna som P3 Star m.fl. Om vi istället går över till de kommersiella kanalerna så är det faktiskt Rix FM som ligger i framkant när kommer till antalet spelningar och det trodde jag ärligt talat aldrig att jag skulle säga någonsin. Rix FM har under de senaste åren alltid varit en radiokanal som varit extremt lätt att förpesta och kasta skit på, i alla fall för min egen del. Dels för de i princip aldrig ville spela någon av Agnes låtar, men också för att kanalen helt enkelt blev sämre och sämre i takt med att tiden gick.

    Nu har dock Rix FM visat framfötterna på riktigt, då de som sagt spelar On And On väldigt ofta om dagarna. Men betyder det automatiskt att allt är frid och fröjd mellan mig och kanalen? Nej, inte riktigt. Missförstå mig dock inte nu, då jag självklart tycker det är enormt kul att On And On är en av de allra mest spelade låtarna på kanalen, men trots det så vet jag inte om jag någonsin kommer att lyssna på Rix FM lika mycket som jag gjorde förr i tiden. Jag kommer nämligen ihåg att jag lyssnade enormt mycket på just Rix FM när jag praktiserade på ICA för många år sedan och gillade skarpt vad jag hörde. Nu tänker jag inte på musiken i just det här avseendet, utan på programmen och kanalen i sin helhet.

    Förr stod faktiskt Rix FM för kvalitet i mina ögon. Det gör de inte längre och det är en trist utveckling. Men vem vet, kanske kommer detta att ändras igen om ett par år. Vi får helt enkelt avvakta och se vad som händer.


    Dance Love Pop

    Alltså, nu börjar jag bli ordentligt trött på det här! Nu är det andra gången jag skrivit en blogg som varken sparas eller läggs upp när jag klickat på "Spara & publicera" här nedan. Jag menar, varför händer det just mig och framför allt; varför händer det bara när jag skrivit en lång text? Om det skulle hända när jag skrivit en kort blogg så gör det inget, men då händer det såklart inget. Nix pix, bara när jag skrivit en lång och tydligt inriktad text. Är sur som en citron, men vad hjälper det. Ingenting.

    Nåja, det som jag så gärna ville förmedla med den här bloggen var helt enkelt det faktum att Trackslistans programledare, Kaj Kindvall, igår avslöjade vad Agnes tredje skiva kommer att heta. Kort och gott så kommer den att heta Dance Love Pop, och jag fullkomligt älskar det. Det är sannerligen ett namn som inte hymlar med något, utan är ärligt och rakt. En s.k. "pang-på" titel som direkt talar om vad det är för slags musik som man kan förväntar sig på den. I Sverige är det dock inte särskilt vanligt med sådana titlar, men det är också det som gör det hela så himla mycket bättre, enligt mig.

    Några kanske tycker att det är en väldigt konstig och annorlunda titel att ha på ett album, men om bandet Red Hot Chili Peppers kunde släppa sitt album, Blood Sugar Sex Magik, i början av 90-talet så kan ta mig tusan Agnes släppa ett album med namnet Dance Love Pop år 2008. Någon officiell information kring skivans namn finns dock ännu inte att hitta på Agnes hemsida, men jag kan nästan slå vad om vad som helst att det mycket snart kommer att bli ändring på det.

    Just det ja, på tal om Tracks så klättrade On And On till femte plats igår, vilket var enormt roligt! Glöm nu bara inte att rösta fram nästa veckas lista och förhoppningsvis så klättrar Agnes nya singel ännu högre upp då. För att rösta går det bra att använda sig av länken här nedan:

    http://www.sr.se/cgi-bin/p3/tracks/index.asp?taskid=1


    Min tio-i-topplista

    Nu såhär innan Agnes tredje skiva släpps, som fortfarande inte har något namn för oss fans att använda, så har jag nu bestämt mig för att göra en tio-i-topplista och helt enkelt lista de tio Agneslåtar som jag gillar allra mest. Listan kommer dock inte att innehålla hennes nya singel, On And On, och det av den enkla anledningen att jag vill att listan enbart ska visa mina favoritlåtar från Agnes två första album. Jag lär göra en ny och uppdaterad lista när hennes tredje skiva väl har släppts, men det är då det. Nu är det enbart låtar från Agnes och Stronger som gäller. Varsågoda!

    10 - Stranded
    Agnes andra singel från hennes första och självbetitlade album är oerhört trevlig att lyssna på och då speciellt när man vill röra sig lite extra. Inte för att jag tränar på gym eller så, men hade jag gjort det så hade jag definitivt lyssnat på den här låten samtidigt som musklerna byggdes upp.

    9 - Emotional
    Direkt när jag hörde Emotional för första gången så gillade jag den skarpt och det gör jag fortfarande. Den har ett skönt gung i sig som är svårt att förklara, men som alltid gör att jag myser lite extra varje gång jag hör den.

    8 - I Had A Feelin´
    En riktigt grym låt från Agnes andra skiva, Stronger. Jag fastnar alltid i rytmerna så fort jag hör första tonen spelas ur mina högtalare och jag vet att jag alltid kommer att göra det också. Det är nämligen en känsla som inte går av för hackor, bara så att ni vet.

    7 - Forever Yours
    Faktiskt en låt som har växt hos mig hela tiden under dessa år. Refrängen är helt och hållet underbar och Agnes magnifika röst får mig alltid att rysa av välbehag. Forever Yours är utan tvekan ett av de absolut bästa spåren på hennes första skiva.

    6 - I Believe In You
    Har ett helt fantastiskt intro som jag påpekade för brorsan direkt under första lyssningen. I just det ögonblicket (när introt spelades) visste jag att den här låten skulle bli något alldeles extra och visst fick jag rätt. I Believe In You var och är fortfarande en av de låtar från Stronger som jag gillar allra mest.

    5 - I Believe
    Ännu en låt med frasen "I Believe" i sig, men ta mig tusan vad grym den är alltså. En enormt vacker kärleksballad där Agnes underbara röst leder en igenom varje textrad likt vinden som smeker ängsblommornas gröna blad under sommaren. Övriga kommentarer överflödiga.

    4 - Top Of The World
    Låttiteln är en fras som jag använder ganska ofta till att beskriva en specifik Agnes-relaterad händelse i mitt liv. Vad den händelsen innefattar känner nog de allra flesta redan till, men skulle ni inte göra det så är det ert problem. Har inte tid att sitta här och berätta allt det just nu. Hur som helst, låten Top Of The World är helt otroligt bra och jag hoppas verkligen att Agnes sjunger den under hennes nästa turné.

    3 - (What Do I Do With) All This Love
    En av de vackraste balladerna som någonsin har gjorts, men det är också en låt som betyder enormt mycket för mig personligen. Ni som vill veta mer om det kan jag bara ge följande råd; läs mitt tidigare blogginlägg med rubriken "Första september...".

    2 - Right Here Right Now (My Heart Belongs To You)
    Låten som verkligen visade det svenska folket att det faktiskt bara fanns en värdig vinnare på scenen den där vinterkvällen 2005. Agnes lät, trots halsproblemen som hon drogs med just då, helt fantastiskt och Right Here Right Now (My Heart Belongs To You) har sedan dess alltid haft en speciell plats i mitt hjärta. Precis lika underbar att lyssna på nu som det var då.

    1 - Champion
    För alla som känner mig väl kommer det nog inte som en överraskning att Champion ligger etta. Eller ja, det borde inte göra det i alla fall. I vilket fall som helst så är Champion min absoluta favorit p.g.a. dess makalösa uppbyggnad med allt ifrån pianospel till en stor maffig kör. Okej, nu kanske den inte var det (svårt att veta), men det viktigaste är ju trots allt att den låter som den vore det. En underbart fin ballad och en låt som har varit nummer ett för mig oerhört länge. Det är ju mycket möjligt att det kommer att ändras när Agnes tredje skiva har släppts, men där är vi ju inte riktigt ännu, eller hur?

    Hoppas att ni gillade min lilla lista och skriv gärna upp er egen tio-i-topplista i er kommentar här nedan, om ni känner för det. Ni behöver dock inte skriva så mycket som jag har gjort om varje låt, men det väljer ni såklart själva.


    Nu äger jag ett signerat exemplar av On And On!

    Som ni kanske vet så var Agnes och besökte Knappen och Hakim på NRJ i fredags förra veckan. I samband med det besöket så tog hon med sig en trave signerade On And On-singlar som lyssnarna sedan fick chansen att få. Detta genom att be om detta i deras blogg på NRJ:s hemsida eller skicka ett mejl till någon av dem. Då jag så hemskt gärna skulle vilja ha en riktig fysisk version av singeln så bestämde jag mig för att skicka ett mejl till Hakim och hoppas på det bästa. I måndags (eller igår om man så vill) överraskades jag av ett telefonsamtal från ingen mindre än just Hakim som då berättade för mig att han gärna skickade hem ett exemplar av singeln, om jag bara gav honom min adress, vilket jag såklart gjorde. Var så enormt glad över att jag äntligen skulle få den, så ni anar inte.

    Idag, bara en dag efter samtalet, fick jag singeln i brevlådan i ett litet platt paket. Eller paket och paket, det var mer som ett större brev, men ni förstår nog vad jag menar ändå. Det viktiga var ju att singeln låg där inuti, vilket den självklart också gjorde. Agnes autograf är skriven med guldpenna och skiner som solen när man håller upp den mot ljuset, vilket ser oerhört fint ut. Omslaget är dessutom så himla snyggt att man knappt vet hur man ska beskriva det på bästa sätt. Agnes är såklart alltid vacker, men wow alltså! Ska lägga in låten, tillsammans med de grymma remixarna såklart, i min Xbox 360 senare under dagen. Ni kan inte förstå hur länge jag har väntat på att få göra det.

    Nä, nu måste jag sluta, men här nedan har ni en bild på min signerade singel.

    Signerat omslag till Agnes singel, On And On.


    Snacka om irriterande!

    Jag skrev nyligen ett väldigt långt inlägg här i bloggen, men av någon knasig och helt ofattbar anledning så försvann precis allt när jag klickade på "Spara & publicera" knappen. Ni kan ju bara ana hur förbannad jag är just nu. Kan ni inte föreställa er det så får ni helt enkelt gissa. Var på så gott humör också i och med att Agnes ska vara med i kommande säsongen av succéprogrammet "Så ska det låta", vilket jag också skrev ganska mycket om innan allt försvann, men när sånt här sker så förtar det tyvärr lite grann av glädjen. Känns så himla irriterande när man skrivit en massa text under lång tid bara för att sedan se allt försvinna fortare än man hinner säga bokmal.

    Hur som helst så är jag enormt glad åt det faktum att On And On slog sig in på Trackslistan igår. En fin åttonde plats blev det och jag hoppas att alla fortsätter rösta, för nog kan den klättra ännu högre än så tills nästa vecka.

    Länk till omröstningen: http://www.sr.se/cgi-bin/p3/tracks/index.asp?taskid=1


    Karaoke och jag

    Jag vet inte om ni känner till det, men jag är faktiskt ett enormt stort fan av fenomenet som i folkmun brukar kallas för karaoke. Nu säger jag inte att jag sjunger särskilt bra, för det gör jag inte heller, men kul är det och det är ju det som räknas i längden. Nu är det dock inte så att jag brukar gå på karaokebarer eller något sådant, o nej. Allt sjungande som jag står för görs i hemmet och då främst i spel som SingStar eller Rock Band. Tvingar någon mig till något annat så får dem med mig att göra, så enkelt är det.

    Nåväl, en dröm som jag har haft länge är såklart att få sjunga någon av Agnes låtar i något av dessa spel. Rock Band kan man dock glömma direkt, då låtarna som bjuds där enbart är rock, metal och punklåtar. En salig blandning av gammal och ny rock kanske vore ett bättre sätt att beskriva det på. Men det är det inte det viktiga, utan det viktiga är att vi nog inte kommer att få se exempelvis On And On där. Tyvärr, men så är det.

    När det kommer till SingStar finns det däremot en betydligt större chans och med tanke på att det redan nu finns en låt med Darin (Money For Nothing) och en låt med Daniel Lindström (Coming True) att köpa i SingStore så borde ju dörren stå vidöppen för en så pass grym artist som Agnes. Man måste dock tänka på att Darin och Daniels låtar dök upp i spelet för ett par år sedan. Sen dess har det inte dykt upp fler låtar från någon artist från Idol överhuvudtaget. Men det är just därför som jag vill bryta den trenden och självklart är det Agnes jag vill få med. Vilken låt spelar inte så stor roll, utan det viktigaste är hon får vara med i spelet som så många andra artister från världens alla hörn redan är.

    Funderar på att skicka ett mejl till utvecklarna och höra med dem vad de tycker. Jag menar, det kan ju knappast skada.

    OBS. Vill också tillägga att det släpps ännu ett karokespel senare i år vid namn Lips och då till Xbox 360. Men då det inte finns ute nu, och därmed inte är aktuellt för närvarande, har jag också valt att inte skriva om det i texten ovan. OBS.


    Första september...

    Den första september 2006, alltså för exakt två år sedan, hände det något hemskt i mitt liv. Allt förändrades och hela min tillvaro vändes upp och ned på mindre än en sekund. Fick nämligen beskedet att min morfar hade avlidit efter en väldigt kort vistelse på sjukhus och jag kunde inte tro att det var sant. Ingen i familjen kunde tro det, men det var sant. Än idag har jag ganska svårt att förstå och då speciellt varför det hände just morfar, som hela tiden varit så snäll och hjälpsam mot andra. Men det är väl så som alla säger; världen är inte rättvis. Inte på något sätt. Jag känner dock att jag har kunnat hantera sorgen på ett hyfsat bra sätt, då jag hela tiden försöker att hedra morfar på bästa sätt, men utan att på något sätt drunkna i tårar.

    Jag kände ganska tidigt att man var tvungen att försöka ta itu med sorgen på ett hälsosamt sätt. Med det menar jag att man hela tiden försöker minnas allt kul man haft när han var i livet och försöker glömma alla de problem och krämpor han kämpade med. Det tycker jag är enormt viktigt. Både för mig, som då kan gå vidare i livet på ett någorlunda bra sätt, men jag tror också att det var så morfar ville att man skulle minnas honom.

    Ni kanske frågar er vad detta har med Agnes att göra? En fullt berättigad fråga som jag självklart ska svara på. Jo, det är nämligen så att en specifik låt med Agnes, "(What Do I Do With) All This Love", betyder något alldeles särskilt för mig. Den representerar, i alla fall för min del, kärleken jag hade och fortfarande har till min morfar. Självklart kan man tolka låten som en kärleksförklaring till någon som fortfarande är i livet, men för mig har den alltså en helt annan betydelse.

    Agnes andra skiva, Stronger, släpptes bara lite över en månad efter min morfars tragiska bortgång och direkt när jag lyssnade igenom den första gången så kände jag en klump i halsen bildas när jag hörde "(What Do I Do With) All This Love" spelas upp. Den fina texten och Agnes ljuva röst träffade mig som en pil rakt i hjärtat och jag hade enormt svårt att sluta gråta i det läget. Jag var i princip tvungen att ta ut skivan en stund när låten var slut, och då enbart för att kunna lugna ned mig och tänka över vad som faktiskt hade skett.

    Från den dagen bestämde jag mig för att spela låten lite extra den första september varje år och då som en specifik hyllning till min morfar och allt det goda han stod för. Har redan spelat den en gång idag, men det lär bli fler gånger innan dagen är över. Ni som har läst mina tidigare bloggar kanske minns att jag skrev att Agnes kan påverka mig känslomässigt på ett helt annat plan än vad någon annan artist hittills lyckats med. Detta, om något, är ännu ett bevis på det.

    Vila i frid, morfar. Jag tänker på dig.


    RSS 2.0