Release Me på franska!

Nu skriver jag det här inlägget väldigt sent, men så blir det ibland. Hur som helst, under gårdagen så kunde man läsa ett par nya blogginlägg från Agnes på hennes officiella hemsida, vilket var väldigt intressant och såklart riktigt kul. Personligen så fastnade jag för ett specifikt inlägg där man kunde läsa att Agnes just nu håller på med att spela in sin hitsingel, Release Me, på franska. Inte för att jag kan franska på något sätt, men visst tusan är det kul ändå. Jag menar, det är ju första gången som Agnes har fått en förfrågan om att spela in en av hennes låtar på ett helt annat språk och bara det betyder ju att det verkligen är något stort på gång. Riktigt kul alltså!

Agnes skriver i inlägget att den franska versionen av Release Me kommer att läggas upp på hemsidan när den är färdiginspelad och jag kan knappt vänta på att få höra den. Att jag med all säkerhet inte kommer att förstå ett dugg av texten bryr jag mig inte ett dugg om, då bara det faktum att få höra Agnes sjunga på franska är tillräckligt för att få mig att känna en enorm glädje.

Jag kommer att skriva mer om detta när låten har lagts upp på ac.se, var så säkra.

Agnes spelning i Hultsfred - recension

PLATS: Metropol i Hultsfred
PUBLIK: Ingen aning, men det var väldigt många
BÄST: Så fort Agnes började sjunga
SÄMST: Den långa väntetiden innan Agnes började sjunga

Ja, då var man alltså hemma från Agnes klubbspelning på Metropol i Hultsfred och jag kan börja med att säga följande; jag är inte och jag kommer med all säkerhet aldrig att bli en s.k. "klubbmänniska" så länge jag lever. För även om allt blev underbart så fort Agnes dök upp på scenen och började sjunga, så känner jag mig inte hemma i en klubb och dess atmosfär för fem öre. Jag vet inte om det beror på den extremt, och då menar jag också extremt, höga musiken, alkoholen som serveras eller något helt annat. Oavsett vad det är som gör att jag inte kan ta till mig klubbarnas speciella "karaktär", så gillar jag inte att vara på en klubb och jag kommer aldrig att göra det i framtiden heller. Så enkelt är det bara.

Något som jag dock gillade men den här kvällen/natten var såklart Agnes och hennes makalösa uppträdande, för nu ska vi glömma allt trist och enbart fokusera på det viktiga; nämligen själva spelningen. Allt började med att vackra (hon var verkligen sagolikt vacker denna kväll) Agnes drog igång Love Me Senseless och snacka om att nackhåren reste sig på mig alltså! Det skulle inte förvåna mig ett dugg om detta är nästkommande singel från Dance Love Pop, men mer om det en annan gång. Efter denna grymma start så fortsatte Agnes med How Do You Know, som hon också sjöng på ett mycket bra och stämningsfullt sätt. Sedan var det dags för On And On och ta mig tusan vad bra det var alltså! Jag hade nästan glömt bort hur grymt bra Agnes första singel från Dance Love Pop var, men bara nästan.

När röken senare hade lagt sig var det dags för "huvudnumret". Eller ja, jag tycker det i alla fall. För när Agnes väl börjar sjunga de första raderna till Release Me, ja, då är det verkligen ren magi som släpps lös. Att man sedan få höra i princip hela publiken sjunga med i texten gör ju inte direkt upplevelsen sämre, om man säger så. Mitt i låten ungefär, eller nästan i slutet om man ska vara lite extra noggrann, så drar Agnes igång en coverversion av Kylie Minogue´s gamla dansdänga Can´t Get You Out of My Head. I och med att jag visste om detta på förhand så blev jag inte särskilt förvånad över det hela och hon sjöng den väldigt bra dessutom. Inte särskilt överraskande direkt, men ändå. Att de har valt just Release Me som den låt som skulle "kapas" mitt i gillar jag dock inget vidare, måste jag erkänna.

När de sista tonerna av Release Me ekar ut i lokalen så säger Agnes att nästa låt faktiskt är den sista för kvällen och att den handlar om kärlek. Det vankas med andra ord Love Love Love och även här sjunger publiken med, vilket är enormt häftigt att höra. Agnes MF-låt är verkligen grymt bra och hon sjunger den på ett sånt fantastiskt sätt att man helt enkelt inte kan sitta still. Även om jag stod upp under hela spelningen så kände jag att det pirrade i kroppen, då den ville upp och dansa. Detta satte jag dock stopp för och då av den enkla anledningen att jag absolut inte vill att någon ska se mig försöka dansa. Om det dock skulle ske ändå, så har jag lyckligtvis ett par "metoder" för att förhindra ytterligare spridning. Men nog om det nu.

Agnes sa visserligen att Love Love Love var den sista låten, men jag kände på mig att det skulle bli en "encore", eller extranummer som det heter på svenska, och visst blev det så. Efter någon minut dök nämligen Agnes och hennes medmusikanter upp på scenen igen för att avsluta det hela och då på riktigt den här gången. Tonerna till Right Here Right Now började sakta med säkert att spelas upp och redan då visste jag att detta skulle bli makalöst bra. Inte för att jag är någon slags siare eller dylikt, men visst fick jag rätt. Right Here Right Now är, enligt mitt tycke, den perfekta låten för Agnes att avsluta sina spelningar med. Varför? Tja, det finns många skäl, men det starkaste är nog att man i princip alltid kan räkna med allsång i samband med att hon sjunger den.

Efter spelningen så tackade Agnes och hennes band för sig och försvann bakom scenen. Själv gick jag därifrån ganska omgående i det läget, fylld till bredden av diverse känslor. För trots att jag inte gillade själva klubbgrejen så kände jag mig också enormt glad. Jag hade ännu en gång fått uppleva en underbar Agnes-spelning.

-----------------------------------

TILLÄGG: Några bilder från spelningen kommer tyvärr inte att dyka upp här i bloggen, utan alla bilderna kommer att kunna ses på fansidan agnes.owns.it inom kort. Jag har varit tvungen att ändra mig lite grann på den punkten, men jag hoppas att ni förstår. Någon video blir det inte heller tyvärr, då det var förbjudet att filma i lokalen. Riktigt surt, jag vet, men nu är det som det är. Ett par mindre klipp har jag dock fått ihop, och då med min vanliga digitalkamera, men det är också allt.


Hultsfred närmar sig...

Nu är verkligen inte Agnes spelning i Hultsfred långt borta och jag känner mig enormt spänd alltså. Det kommer med all säkerhet att bli grymt kul, men samtidigt är jag lite nervös. Varför det, kanske ni undrar? Tja, mestadels p.g.a. det faktum att det är en klubbspelning, för jag är verkligen inte van vid att besöka klubbar. Enda gången som jag har gjort det tidigare var 2006, när Agnes spelade i Tranås, och det var sannerligen en upplevelse som jag aldrig kommer att glömma. Det är ett som är säkert.

Men kommer spelningen i Hultsfred att vara på ungefär samma sätt som den i Tranås? Troligen inte, men det är också enormt svårt att veta såhär på förhand. Nåväl, trots denna nervositet så vet jag att det kommer att bli grymt kul och sedan kanske man kan få träffa Agnes lite grann efteråt. Ja, om man har tur då alltså. Oavsett vad så kommer jag att ta en del bilder från spelningen och förhoppningsvis också filma hela alltet. Några av bilderna kommer säkerligen att dyka upp här i bloggen, men vill ni se alla gör ni nog bäst i att surfa in på fansidan agnes.owns.it, då de kommer att finnas där.

Nu är det inte långt kvar, som sagt, men jag känner på mig att tiden innan spelningen kommer att flyga iväg i ljusets hastighet. Okej, kanske inte riktigt så fort, men nästan.

Team Agnes vann Men vs Women!

Snacka om att det har svängt åt båda hållen i springtävlingen Men vs Women där Team Agnes har mött Team Ara under en månads tid. Eller ja, lite längre än så kanske, men som det är nu kvittar det ju. Jag menar, Agnes lag vann och gissa om jag är glad alltså! Tidigare idag släpptes det ett pressmeddelande som bekräftade Team Agnes vinst och vill ni läsa det är det bara att klicka på länken här nedan.

Hur som helst, ett stort grattis till Agnes och såklart alla andra tjejer (och killar också för den delen, för jag vet att det inte bara var tjejer med i Agnes lag) som har gjort ett makalöst bra jobb.

http://www.privataaffarer.se/nyheter/Pressmeddelanden/pressmeddelande.xml?intPressReleaseID=138648


Agnes debuterar i Så ska det låta m.m.

Då min pappa mår mycket bättre nu känner jag att jag kan återgå till de vanliga Agnes-relaterande inläggen här i bloggen igen, vilket är väldigt skönt. Just ikväll är det faktiskt dags för underbara Agnes att göra debut i musikprogrammet Så ska det låta, som ju bekant sänds i SVT1 klockan 20.00. Personligen har jag väl aldrig varit ett sådär jättestort fan till programmet, men visst har det hänt att man har tittat emellanåt. Ikväll ska jag självklart kolla in hur det går för Agnes och hennes medtävlande Magnus Skogsberg. Lär bli enormt spännande!

Dessutom kan jag nu meddela att jag har fixat biljetter till Agnes spelning i Hultsfred den 25:e april, vilket känns riktigt bra. I och med att det handlar om en klubbspelning och inte en "vanlig" konsert så lär man väl inte kunna räkna med någon signering under kvällen, vilket såklart är en aning trist, men samtidigt är det ju något som man helt enkelt måste kunna acceptera. Oavsett vad så lär spelningen bli grym och jag kan knappt vänta tills det är dags.

Men som sagt, ikväll gör Agnes debut i Så ska det låta och man får ju ta en sak i taget, så att säga. Klockan 20.00. drar det hela igång. Missa inte det!


Familjeproblem

Hade tänkt skriva ett inlägg här tidigare idag, men tyvärr orkar jag inte med det just nu. Detta beror helt på familjerelaterade problem som jag helst inte vill gå in närmare på för närvarande, i alla fall inte här i bloggen. Jag kan bara säga att det har med min pappa att göra och att han inte mår så värst bra för tillfället.

Jag återkommer snart med de vanliga Agnes-relaterade inläggen. Ha det bra så länge.


Skärtorsdag

Det blir ett litet kort inlägg såhär på skärtorsdagen, men så får det bli. I överlag så brukar jag har svårt att hitta tid under högtider som påsk och jul, men jag förmodar att jag knappast är ensam om det. Hur som helst, i dagens inlägg tänkte jag bara passa på tipsa er om att rösta på Agnes som årets chicaste kändis på sajten chic.se:

http://chic.se/nominerade-arets-chicaste-celebritet/

Personligen tycker jag dock att det är lite konstigt att de har en undersökning om vem som är årets chicaste kändis när året knappt har börjat, men det kanske bara är jag som tänker så? Oavsett vad så se till att rösta på Agnes, för enligt mig finns det ingen annan svensk celebritet som är chicare (is that even a word?) än hon. På tal om Agnes så ska hon förresten ha en klubbspelning i Gislaved senare ikväll, så alla ni som bor i närheten borde dra dit, tycker jag.

Då jag inte är säker på att jag hinner med att skriva något under resten av påskhelgen så vill jag därmed passa på att önska er alla en riktigt Glad Påsk! Kom nu ihåg att käka mycket godis, okej? Det tänker jag göra.

The Love Love Love Edition - recension

Ja, då var det äntligen dags för mig att skriva ned mina helhetsintryck av specialversionen av Agnes senaste platta, Dance Love Pop. Den går under namnet The Love Love Love Edition och personligen gillar jag detta namn skarpt. På något sätt ramar det in vad denna specialversion handlar om på ett mycket bra och elegant vis. Självklart finns det dem som säger att de kunde valt ett mycket bättre namn, men det är deras åsikt och har absolut ingenting med mig att göra.

The Love Love Love Edition släpptes till butikerna den första april och jag har sedan dess lyssnat intensivt på den andra skivan av de två som utgåvan innehåller. Då den första är identisk med originalversionen av Dance Love Pop så tänker jag inte skriva något om den, då jag ju redan skrivit en lång recension av densamma tidigare här i bloggen.

Hur som helst, här nedan kommer alltså mina personliga intryck av alla låtarna på plattans andra skiva. Håll till godo!

- Love Love Love (Original Version)

Låten som Agnes tävlade med i årets upplaga av Melodifestivalen är grymt bra. Att den fick en så pass blygsam placering i finalen är för mig en gåta, men just nu bryr jag mig faktiskt inte så mycket om det längre. Jag menar, den är ju så fantastiskt mysig men samtidigt fartfylld på ett sådant sätt att man bara njuter för fulla muggar när man lyssnar på den. Man har med andra ord inte tid att tänka på onödiga petitesser.

- Love Love Love (Extended Version)

En något längre version av Love Love Love (jag vet, logiken flödar) som har ett häftigt nytt intro, men är i grund och botten samma grymma låt som originalversionen. Kommer faktiskt på mig själv att jag lyssnar mer och mer på denna något längre version och jag kan bara förmoda att det har att göra med det faktum att jag inte vill att den ska sluta. Att den sedan gör det ändå är ju dock något som inte jag kan råda över. Oh well...

- On And On (Anotha Ding-An Beh-An Version)

Denna remix av On And On fanns redan med på singeln och ska jag vara helt ärlig så förstår jag faktiskt inte vad den överhuvudtaget gör på den här skivan. Missförstå mig dock inte, då den är riktigt grym att lyssna på, men var det inte meningen att den andra skivan enbart skulle innehålla outgivna remixer? Men som sagt, en grym remix är det och det kan inget ta ifrån den.

- On And On (The Void Remix)

Även detta är en grym remix av Agnes succésingel On And On, men som med ovanstående remix så är också denna en som jag hade hört förut. I detta fall bryr jag mig dock inte så värst mycket för detta är verkligen en remix utöver det vanliga, enligt mig.

- On And On (Acoustic Version)

Ja, vad ska man säga? Detta är en av de största anledningarna till att jag ville ha The Love Love Love Edition från första början och jag är...hur säger man...helt överväldigad. Har faktiskt enormt svårt att få fram de rätta orden som beskriver denna akustiska version på ett rättvist sätt, men detta är ren magi i musikform. Så enkelt är det.

- Release Me (Pio Radio Remix)

Den enda regelrätta remixen av Release Me på den andra skivan, vilket på ett sätt är enormt trist, men samtidigt låter den jättebra och har faktiskt blivit en personlig favorit bland alla remixar av Agnes andra singel från Dance Love Pop. Den enda klara nackdelen med denna remix, enligt mig, är att den är alldeles för kort. Den är nästan olagligt kort när jag tänker efter, men man får försöka vara nöjd ändå.

- Release Me (Acoustic Version, P3 Live Session)

Denna akustiska tolkning av Release Me är tagen från P3 Live Session, där Agnes medverkade förra året, och är enligt mig minst lika fantastisk som den akustiska versionen av On And On. Agnes magnifika röst lyfts fram på ett sätt som enbart kan ske live och det är också så jag helst av allt vill njuta av hennes musik. Visst, albumversionerna i all ära, men inget är bättre än att få höra Agnes sjunga live och då menar jag verkligen ingenting.

----------------------------------

Förutom dessa låtar så får man också musikvideorna till singlarna On And On och Release Me, vilket i mina ögon är en väldigt trevlig bonus, men samtidigt inte mycket mer än så. Jag menar, videorna finns ju redan upplagda på YouTube sedan en tid tillbaka och i slutändan är det ju inte heller dem som man köper denna specialversion för, eller hur? Jag gjorde inte det i alla fall.

I ett försök att avrunda det hela lite snyggt så tänkte jag bara passa på att säga följande; Dance Love Pop: The Love Love Love Edition är en mycket bra specialutgåva av ett redan tidigare grymt album och jag kan varmt rekommendera denna platta till alla människor som är ute efter grym svensk popmusik i världsklass.

The Love Love Love Edition
Ett solklart köp oavsett om man äger originalversionen eller ej.

The Love Love Love Edition är nu i mina händer!

Ja, nu är man verkligen glad alltså! Har väntat otåligt på att specialversionen av Agnes senaste album, Dance Love Pop, skulle släppas och nu när man äntligen har fått skivan känns det extremt bra, måste jag säga. Var dock lite rädd att paketet skulle bli försenat, då det har hänt mig ett par gånger förut när jag handlat från Ginza, men som tur var hände det inte denna gång. Som jag har skrivit tidigare här i bloggen så innehåller denna specialversion av albumet Agnes nya singel, Love Love Love, men också ett par grymma remixer och akustiska versioner av hitlåtarna On And On och Release Me. Som en liten extra bonus får man dessutom musikvideorna till dessa två singlar, vilket jag tycker är riktigt trevligt.

Det bör dock påpekas att jag inte har hunnit med att lyssna så mycket på den andra skivan ännu, men lita på att jag tänker göra det nu ikväll. Just nu ville jag ändå bara meddela hur pass lycklig jag är, vilket inte är fy skam det heller, ska jag säga. Jag skriver mer om mina helhetsintryck av The Love Love Love Edition här i bloggen när jag har lyssnat igenom alltsammans ett par gånger, men jag är säker på att ni kan vänta en liten stund till, eller hur? Mm, jag menar väl det.

Så, har ni fått erat exemplar ännu?

RSS 2.0