Två tyskar och en tjej från Grekland

Tidigare idag bestämde jag mig för att sätta på Singstar till PlayStation 3 och köra igenom Agnes vinnarlåt Right Here Right Now ännu en gång. Har väl hyfsat mycket poäng på låten, men jag vet samtidigt att jag kan betydligt bättre. Men nu var det dock inte mina egna bedrifter som den här bloggen ska handla om. Nej, jag tänkte nämligen skriva lite grann om tre andra personer som har lagt upp sina tolkningar av Right Here Right Now på Singstars servrar. För er som inte känner till det så kan man spela in sin "sång", eller delar av den, för att sedan lägga upp alltsammans så att andra människor världen över kan titta (om vederbörande har använt sin PlayStation Eye-kamera), lyssna och ge sitt omdöme på det aktuella klippet.

Jag brukar ofta sysselsätta mig med att kolla igenom de allra nyaste klippen, men också de som har fått allra bäst betyg. När jag nu gjorde detta under morgontimmarna så märkte jag att tre personer hade lagt upp sina tolkningar av Right Here Right Now, vilket gjorde mig enormt glad då det var de första (i alla fall som jag har sett) som har lagt upp sina versioner av Agnes låt. Vilka var dessa tre individer då, kanske ni frågar er? Ja, nu vet jag ju såklart inte vad de heter i verkligheten och så, men det jag vet är att två av dem var killar från Tyskland och den tredje var en tjej från Grekland.

Lyssnade såklart igenom deras karaokeversioner av Right Here Right Now och de var riktigt bra alla tre. Inte i närheten av Agnes klass förstås, men det var ju knappast någon större nyhet. Hur som helst, att jag hittade dessa tre personer och det faktum att de hade valt att lägga upp just Agnes låt för allmän beskådan var riktigt trevligt, måste jag säga. För inte nog med att man ännu en gång får bekräftat att Agnes bara blir större och större ute i Europa, utan man får ju också chansen att skicka meddeladen och dylikt till dessa likasinnade fans i fjärran länder. Jag vet inte vad ni tycker, men för mig är det guld värt.


QX-omslag

Nyligen blev det officiellt att Agnes kommer att pryda ett av de två omslag till nästa nummer av tidningen QX och då tillsammans med ett par andra artister som också kommer att medverka i tävlingen.  Agnes ser som vanligt riktigt snygg ut, men också enormt cool där hon poserar bakom Sarah Dawn Finer och framför Markoolio. Här nedan är en bild på omslaget:


Ett av MF-omslagen till tidningen QX

Jag tänker självklart köpa detta nummer av tidningen och då såklart med omslaget ovan. Är dock osäker på när tidningen släpps i butik, men det borde vara ganska snart. Det gäller bara att hålla ögonen öppna.

Konstiga prioriteringar

Jag vet inte vad ni tycker, men personligen tycker jag att de som sköter Agnes officiella hemsida har ett väldigt konstigt sätt att prioritera sina nyheter men också när det handlar om andra saker. Jag menar, när det kommer till vissa nyheter så skriver de enormt snabbt utan problem (Tracks), men när det handlar om andra saker är de inte lika villiga att skriva något överhuvudtaget och jag tycker att det är enormt konstigt.

Visst är Trackslistan viktig och självklart är det kul att de skriver om den, men varför de inte har skrivit något alls om det faktum att Agnes är nominerad på Gaygalan 2009 i hela två kategorier (Årets artist och Årets låt) kan jag verkligen inte förstå. Är det bara vissa nyheter som de känner som tillräckligt viktiga för att omnämnas på hemsidan eller vad är det egentligen frågan om? Jag önskar att visste svaret på den frågan, men tyvärr är jag lika ovetande på detta område som alla ni andra.

En annan sak som jag vill ta upp lite snabbt är hemsidan i övrigt och dess brist på allehanda funktioner som de allra flesta hemsidor har som standard. En gästbok, finns det exempelvis? Nej, det gör det inte. Möjligheten att redigera sina inlägg i forumet då? Nix, inte det heller. Lägg därmed till bristen på en biografi, diskografi plus lite till så förstår ni säkert varför jag känner mig så irriterad som jag gör. Att de dessutom måste ha tips från oss fans vad vi vill ha på hemsidan visar ju bara att de faktiskt inte har en aning om vad hemsidor till artister bör och ska innehålla.

De har sagt att förändringar är på gång, men än så länge har det inte hänt något. Vi kan bara hoppas att dessa förändringar dyker upp väldigt snart, för de behövs verkligen.

Grattis på namnsdagen, Agnes!

Idag är det ingen mindre än Agnes som har namnsdag (tillsammans med Agneta) och just därför tänkte jag ta tillfället i akt och gratulera henne här i min blogg. Ett stort grattis på namnsdagen, Agnes! Hoppas att du har haft en riktigt trevlig dag hittills.

Lite information om namnet Agnes:

"Agnes har grekiskt ursprung och härstammar från det grekiska ordet "hagnos" som tolkats "ren" eller "kysk". Det är känt i Sverige sedan slutet av 1200-talet. Kring förra sekelskiftet hade Agnes en popularitetsperiod under några årtionden, namnet kom ur bruk i mitten av seklet, men har kommit tillbaka rejält under 1990-talet. Det finns i dag cirka 16 400 som heter Agnes, varav ungefär 9 000 kallas så."

Källa: http://norran.se/familj/dagensnamn/article234182.ece

Släpp den blå väggen som singel!

Hittills har Agnes släppt två stycken singlar från hennes nya album, Dance Love Pop, och vilka det är behöver jag nog knappast säga. Men vad jag har funderat på ett tag är om det kommer bli ännu en singel från albumet och vilken låt det i så fall kommer att bli. Går det bra i Melodifestivalen för Agnes del, vilket vi såklart hoppas på, så lär vi ju se Love Love Love släppas som singel i samband med det. Men även om Love Love Love släpps som singel så hoppas jag djupt och innerligt att en annan låt också kommer att släppas som singel så småningom och det är min absoluta favoritlåt från Dance Love Pop, nämligen Big Blue Wall. En fantastisk vacker och stämningsfull ballad som, tillsammans med Release Me, är en av Agnes bästa låtar någonsin. Ja, enligt mig i alla fall.

Men det är inte bara p.g.a. min personliga kärlek till Big Blue Wall som gör att jag vill se den släppas som singel, utan det beror också mycket på det faktum att det är just en ballad och inte en upptempolåt som On And On och Release Me. Visst, att släppa Big Blue Wall som singel skulle kanske säga emot Agnes vilja att man ska kunna dansa till hennes nya skiva, men enligt min åsikt så behöver man visa upp lite andra sidor också. Jag menar, nu har man släppt två stycken upptempolåtar som singlar och en ballad skulle verkligen visa för folk att Agnes nya album inte bara innehåller grymma låtar som man kan dansa till, utan också lika grymma låtar som man kan slappna av till.

Jag vet inte vad ni andra tycker och tänker kring det här, men om det är någon låt på Dance Love Pop som jag vill se släppas som singel i framtiden, så är det Big Blue Wall. Inget snack om saken.

Melodifestivalen 2009 - startordningen i Malmö

Under gårdagen utannonserades den officiella startordningen i alla deltävlingar till Melodifestivalen 2009 av SVT. För Agnes deltävling i Malmö blev det såhär:

1. Love Love Love - Agnes
2. Higher - Star Pilots
3. Du är älskad där du går - Susanne Alfvengren
4 Killing Me Tenderly - Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng
5. Sweet Kissin' In The Moonlight - Thorleifs
6. Moving On - Sarah Dawn Finer
7. Esta noche - Next 3
8. La voix - Malena Ernman

Agnes kommer med andra ord att inleda sin deltävling och rent spontant känns det väldigt bra, tycker jag. Men det har inte så mycket att göra med själva startplatsen i sig, även om det såklart är kul att Agnes har fått ett startnummer som många menar är ett av de tre s.k. "finalnumren" (1, 6 och 8). Nej, att det känns bra för min del har mer att göra med min magkänsla, som hela tiden har känts väldigt positiv. Skulle gärna vilja förklara i ord hur det känns, men som vanligt så är det väldigt svårt att beskriva en känsla och än mer en känsla som sitter i magtrakten. Nåväl, ni förstår nog vad jag menar ändå, hoppas jag.

Deltävlingen i Malmö kommer inte att dra igång förrän den 28:e februari, men snacka om att jag känner mig taggad redan nu!

En obefogad oro

Jag måste erkänna att jag var orolig. Riktigt orolig. För även om Release Me just nu ligger etta på en så pass stor lista som Tracks så kan man aldrig veta hur det ska på en lista som Rix Topp 6. Tidigare ikväll utmanade Release Me just den listan för andra gången (första gången gick det inte så värst bra) och jag var verkligen grymt orolig för att den inte skulle ta sig in nu heller. Självklart hade jag röstat, både över nätet och genom samtal till studion, men det hade jag ju gjort förra gången också och då klarade ju inte låten att slå sig på listan. Jag hoppades innerligt att det skulle bli annorlunda denna kväll och faktum är att det blev det. Min oro över situationen visade sig vara obefogad. Release Me lyckades nämligen att ta sig in på listan (femte plats) och jag blev såklart väldigt glad och lättad när jag fick veta det.

Några kanske tycker att jag överdriver angående min oro och visst, det kanske jag gör, men bara en aning. För även om Rix Topp 6 kanske inte är en sådär jättestor lista för många, speciellt om man t.ex. jämför med en lista som Tracks, så är Rix Topp 6 betydligt viktigare än man kan tro. Åtminstone om man är intresserad av hur mycket vissa låtar kommer att spelas på kanalen och det är väl de allra flesta, skulle jag tro. Nåväl, oavsett vad man tycker om det här så är i alla fall jag enormt glad åt det faktum att ännu en av Agnes låtar har kunnat slå sig in på Rix FM:s dagliga topplista och detta samtidigt som den ligger etta på Tracks.

Det, mina damer och herrar, är inga dåliga grejor.


Release Me etta på Tracks!

Wow, snacka om att man är glad just nu. Tidigare idag sändes ju som bekant Trackslistan i P3 och vem klarade av att nå första platsen om inte världens bästa Agnes, och då såklart med nya singeln Release Me. Detta är Agnes första topplacering på Tracks sedan hon med Right Here Right Now gjorde samma bedrift för tre år sedan, vilket såklart gör det hela ännu mer underbart och fantastiskt.

Glöm nu för allt i världen inte att rösta inför nästa veckas lista, vilket ni kan göra genom att klicka på länken här nedan. Precis som vanligt så måste man rösta innan måndag klockan 14.00, men det där kan ni ju redan, eller hur?

http://www.sr.se/cgi-bin/p3/tracks/

Agnes på Grammisgalan 2009

Även om jag egentligen är mitt uppe i födelsedagsfirandet så vill jag ändå skriva lite grann om Grammisgalan som sändes i TV under gårdagen. Nu såg jag ju i och för sig inte programmet, så jag har väl inte sådär jättemycket att säga om just det, men då Agnes var där vill jag i alla fall bjuda er på en fin bild på henne och Linda Sundblad:

Agnes och Linda Sundblad

Bild: www.veckorevyn.com

Min analys av Release Me-videon

Ja, jag vet att den här analysen av Release Me-videon är kraftigt försenad, men jag har haft så enormt mycket att tänka på den senaste tiden att det aldrig blev av att jag skrev någon analys. Fast nu är det alltså dags och jag tänker dela upp den här analysen i ett par olika kategorier som jag tycker är intressanta:

- BUDGETEN

Det första jag vill ta upp är den ekonomiska biten. Inte för jag egentligen är någon hejare på ekonomi i vanliga fall, men man behöver ju inte vara något matematiskt snille för att se att Release Me-videon är betydligt mer påkostad än exempelvis videon till On And On. Sedan kan man ju förstås aldrig veta exakt hur mycket varje video har kostat att producera, men nog tycker jag att Release Me-videon är en av Agnes mest påkostade videor. Kanske t.o.m. den mest påkostade, vem vet?

Hur som helst, en anledning till att jag tycker detta är bl.a. det faktum att antalet platser som figuerar i videon är betydligt fler än i On And On-videon (inkluderar även platser där Agnes inte är med själv såklart), men också fler än i någon annan Agnes-video som jag kan minnas vid. Nu är ju detta självklart ingen garanti på att videon fick en större prislapp på sig, men jag tycker nog ändå att det är en faktor som är värd att ta upp. Sedan vet vi ju att alla de statister som medverkar kostar pengar, så där har vi ännu en orsak till varför jag tycker att Release Me-videon har kostat betydligt mer pengar att göra än Agnes tidigare videor.

Till er som just nu tänker följande: "Ja, men, i Stranded-videon fanns det ju också många statister som dansade och hade sig". Det är korrekt observerat, men jag har en stark känsla av att den videon inte kostade så värst mycket att göra, trots alla dessa unga dansande individer.

- KLÄDERNA

Att Agnes alltid klär sig enormt snyggt är ju knappast någon nyhet, men att det är så många personer som vill veta och framförallt äga sådana kläder som Agnes bär i Release Me-videon förvånade t.o.m. mig. Själv är jag inte alls särskilt kunnig eller för den delen intresserad av mode, utan brukar enbart ha på mig kläder som jag själv tycker är bekväma (trots att många av plaggen är över fyra år gamla eller kanske mer), men jag tycker faktiskt att det är väldigt intressant att se vad för slags kläder som Agnes har på sig i sina videor.

I Release Me-videon har Agnes fyra stycken (vad jag kan se i alla fall) olika plagg på sig. Det första plagget som jag vill nämna är det hon bär utomhus i videon, där hon har på sig svarta byxor (förmodligen jeans), svarta höga stövlar, en svart topp och en jacka i antingen läder eller skinn. Jo, just det, jackan är också svart. Det andra plagget är vad som ser ut som en svart tröja med luva och som har massvis med paljetter på sig. Om det nu faktiskt är en tröja eller kanske något helt annat kan jag dock inte svara på, men svart är den och paljetter har den. Snygg är den också, tycker jag.

Det tredje plagget är det som Agnes har på sig när hon sminkar sig i badrummet i slutskedet av videon. Vid första anblick trodde jag att hon hade på sig samma snygga lila klänning som hon bär på omslaget till albumet och On And On-singeln, men efter att ha kollat många gånger till på videon så är jag inte fullt lika säker längre. Men oavsett vad så är den riktigt snygg och Agnes passar väldigt bra i den. Det fjärde och (enligt mig i alla fall) sista plagget som Agnes bär i videon är också den mest omtalade av dem alla. Hon har på sig en snygg svart topp och en fin vit kjol med volanger som hon verkligen bär med stil och klass. Nice!

Som den nybörjare jag är så tänker jag inte gå in mer i detalj på just kläderna, men med min enorma och fantastiska analytiska förmåga (behöver jag påpeka att det är en kraftig överdrift?) så kan jag säga så mycket som att alla kläderna som Agnes har på sig i videon passar henne mycket bra och att mycket av det är svart.

- KAMERAVINKLARNA

Ni som har läst min analys av On And On-videon (om inte så bifogar jag en länk till den längst ned i detta inlägg) så kunde ni läsa vad jag tyckte om de något annorlunda kameravinklarna som den videon innehåller. Många gillade dem inte alls, men jag tycker faktiskt att de var okej. Annorlunda, som sagt, men okej. I videon till Release Me är kameravinklarna inte alls lika annorlunda eller konstiga, utan bara rent ut sagt fantastiska. I början av videon när man får se Agnes (ja, det måste vara hon) ligga så att man bara ser siluetten av henne är något som har fastnat på min näthinna ända sedan jag såg det första gången. Tycker helt enkelt att det är så förbaskat coolt.

Hela videon, från början till slut, är full av kameravinklar som känns vettiga och det är en enorm skillnad om man t.ex. jämför med videon till On And On. Man får se Agnes dansa, gå framåt på en gata (fasen vad cool hon ser ut i det läget alltså!), sminka sig, sitta ned på en mindre trappa utomhus och sedan dansa lite till. För en del är detta kanske inte tillräckligt för att en video ska kunna klassas som grymt bra (jo, jag vet att ni finns därute), men enligt mig räcker det gott och väl. För att sammanfatta kamerajobbet lite kort så kan jag säga att det är väldigt bra och proffsigt utfört. Kunde inte vara mer nöjd faktiskt.

- HANDLINGEN

På Agnes officiella hemsida kunde man när videon premiärvisades läsa följande bekrivning av Release Me-videon:

"Ett dansgolv klockan 02.23 en natt någonstans i Europa. En attityd och en uppmaning."

Vad säger då detta om själva handlingen i videon? Tja, inte mycket, men jag vet faktiskt inte om videon har en handling eller inte. Å ena sidan kan man ju säga att den handlar om Agnes resa genom stan till det speciella dansställe som finns där, då hon helt enkelt vill kunna släppa loss, men å andra sidan kan man ju också säga att den handlar om att få dansa men samtidigt påpeka att man måste kunna slå sig ifrån sina "bojor" om man på något sätt skulle känna sig som en fånge på ett eller annat sätt. Om ni vet hur texten går, vilket jag utgår från att ni gör, så förstår ni nog vad det är jag menar.

Men som jag skrev i min tidigare analys av On And On-videon så behöver inte en musikvideo har en specifik eller för den delen avancerad handling för att bli bra i mina ögon. Huvudsaken är att den uppfyller sitt huvudsakliga syfte, vilket i Release Me-videons fall heter dans, och det tycker jag definitivt att videoskaparna har lyckats med och det med bravur.

------------------------------------

Release Me är utan tvekan en av Agnes absolut bästa låtar och jag är glad att musikvideon blev så pass grym som den blev. Hoppas att ni som har läst detta har uppskattat min lilla analys och om ni vill så kan jag göra samma sak med Agnes kommande musikvideor också. Jag skriver mer än gärna analyser, då jag tycker att det är riktigt kul, men jag vill ändå veta lite grann om vad ni tycker om det hela.

På tal om musikvideor så har de verkligen förändrats sedan jag var 13-14 år och på många plan också till det bättre, vilket är väldigt trevligt att se. Denna utveckling kan man också se till viss del om man enbart väljer att kolla igenom alla Agnes videor, från Right Here Right Now till Release Me. Att Agnes själv har förändrats en del under dessa år (hon har bl.a. blivit äldre och ännu snyggare!) kan man relativt enkelt se när man kollar på dem, men det andra är kanske inte fullt lika lätt att lägga märke till. Just därför tycker jag att ni som läser den här bloggen ska kolla igenom och studera alla Agnes videor, från den första till den sista, och verkligen kolla hur de är uppbyggda med mera. Tro mig, det är mer intressant än det låter.

------------------------------------

http://agnesmychampion.blogg.se/2008/august/utkast-en-intressant.html

RSS 2.0