Agnes USA-kontrakt version 2.0

Ni anar inte hur många svärord som snurrar runt i skallen på mig just nu, men det är många. Varför, kanske ni undrar? Jo, det ska jag tala om. Här har man suttit och skrivit en hel jäkla massa om mina tankar kring Agnes USA-kontrakt (som Aftonbladet skrev om i lördags) och vad händer när man ska spara texten och lägga upp den på bloggen? Allt bara försvinner enbart p.g.a. att bloggen anser att jag har varit inaktiv alldeles för länge, vilket är skitsnack! Visst har jag suttit och skrivit en stund, men så länge var det inte och oavsett vad så ska inte texten försvinna bara för detta.

Jag har en annan blogg på Netlog.se och där kan man ta mig fan sitta hur länge som helst och skriva utan risk att texten kommer att försvinna när man klickar på "Publicera"-knappen. Varför kan det inte vara likadant här på blogg.se? Ni får självklart tycka vad ni vill, men jag tycker att det är enormt löjligt att det ska vara på det viset.

Allt det här förstörde mitt goda humör totalt och jag vet ärligt talat inte vad jag ska göra i det här läget. Jag minns inte allt det jag skrev, då det var väldigt mycket, men även om jag hade kommit ihåg det så vet jag inte om jag hade orkat med att skriva om alltsammans en gång till, då det var väldigt tidskrävande att skriva det första gången.

Oavsett vad så vill jag i alla fall skriva att jag är enormt glad för Agnes skull och att hon, om någon, är värd detta kontrakt, då hon har jobbat stenhårt ända sedan hon vann Idol 2005. Det har varit väldigt spännande att följa hennes utveckling under årens lopp och jag ser såklart fram emot att få följa hennes fortsatta utveckling även i framtiden.

Ett stort Grattis till dig, Agnes! Du är bara bäst!


Fynda på CDON!

Att album så småningom sänks i pris är inget ovanligt, då det händer i princip hela tiden. Personligen brukar jag nästan alltid inhandla mina album i samma veva som de släpps, men visst händer det ibland att man köper vissa skivor när de har gått ned i pris lite grann. Detta gäller dock inte Agnes musik, då jag alltid köper hennes skivor/singlar på releasedagen och det tänker jag fortsätta göra även i framtiden.

Men för er som exempelvis inte har hunnit med/kunnat köpa Agnes senaste platta, Dance Love Pop, ännu så har nu CDON sänkt sitt pris på specialutgåvan The Love Love Love Edition till 99 kr (ord. pris: 149 kr). Snacka om prisvärt alltså! Jag menar, själv skulle jag lätt betala det dubbla för att kunna ta del av de grymma låtarna som Dance Love Pop innehåller. Dessutom får man ju även ett par coola remixer och musikvideos på köpet, vilket knappast gör saken sämre, om man säger så.
 
Med andra ord, har du inte Dance Love Pop i din ägo så klicka på länken nedan och beställ den ultimata versionen av härligheten så fort som möjligt!

http://cdon.se/musik/agnes/dance_love_pop_-_the_love_love_love_edition_(2cd)-4165898

The Love Love Love Edition

Tankar kring händelsen på Gröna Lund

Igår (lördag) så kunde man läsa i Expressen (plus ett antal andra tidningar också) om den man som tog sig in i Agnes loge innan spelningen på Gröna Lund i Stockholm under fredagen. Nu tänker jag inte skriva så mycket om det här, då jag helst bara vill glömma och gå vidare, men något som jag bara måste nämna är ju den bristfälliga säkerheten som uppenbarligen infann sig på Gröna Lund just vid det här tillfället. Jag menar, även om Agnes inte var på plats just när händelsen inträffade (tur i oturen, minst sagt), så ska det väl inte vara möjligt för vem som helst att bara klättra över kravallstaketen utan att bli upptäckt, eller hur?

Okej, nu blev han ju upptäckt ändå tillslut, men enbart när han redan hade brutit sig in i Agnes loge och stod där och väntade, vilket i mening var alldeles för sent för att vara godkänt. Personligen har jag aldrig varit på Gröna Lund, så jag vet inte hur det ser ut där eller hur säkerhetsbestämmelserna är utformade, men jag kan bara hoppas att de ansvariga för säkerheten verkligen förstår vad som har hänt och att de inte tänker tillåta att något liknande sker igen i framtiden.

När det gäller själva spelningen som Agnes genomförde lite senare efter händelsen, så gjordes den inför en stor publik och jag är stensäker på att hon var lika makalöst bra som vanligt. Nu hoppas jag bara att någon var där och tog lite fina bilder, eller varför inte ett par videoklipp, men i nuläget har jag tyvärr inte sett något alls. Förhoppningsvis dyker det upp något snart dock.


Mina favoritbilder från spelningen i Jönköping

När jag hade kollat igenom alla bilder som jag hade tagit på Agnes i Jönköping (vilket i sig tog sin lilla tid då jag hade tagit närmare 190 stycken totalt), så hittade jag några som jag gillade lite extra mycket. Min personliga favoriter, helt enkelt. Vad som gör just dessa bilder till mina favoriter kan bero på alltifrån Agnes scenuttryck, ljussättningen, en slags kombination av diverse saker eller något helt annat som är svårt att sätta fingret på. Ibland är det jättesvårt att veta varför man gillar vissa bilder mer än andra, men oavsett vad så tänkte jag i alla fall visa er dem i detta inlägg. Bilderna representerar dock inte någon lista, vilket helt enkelt beror på att jag absolut inte vill rangordna dem.

Så utan vidare dröjsmål, här är mina personliga favoriter bland de bilder som jag tog på Agnes under hennes spelning i Jönköping:







Agnes framför Love Love Love


















Agnes spelning i Jönköping - recension

Ojojoj, det finns så himla mycket att säga om Agnes spelning på Vätterfesten i Jönköping att jag knappt vet var jag ska börja någonstans. Men jag antar att det bästa är att börja från början, eller vad tycker ni? Okej, så får det bli, men innan jag börjar skriva på allvar så kommer här först en liten faktaruta.

PLATS: Vätterfesten i Jönköping
TIDPUNKT: 14:e augusti 2009
PUBLIK: Enormt svårt att säga, men när Agnes uppträdde så var det packat till tusen.
BÄST: Att få se Agnes ösa på scenen med ett självförtroende som jag aldrig har sett tidigare. Fantastiskt!
SÄMST: Det faktum att man blev klämd och knuffad bakifrån under stora delar av spelningen var verkligen ingen höjdare.

Själva resan till Jönköping gick väldigt bra, men innan dess så hade jag bestämt mig för att inhandla en liten grej som jag skulle ge till Agnes antingen före eller efter spelningen, för den här gången ville jag verkligen träffa henne. Under Hultsfred-spelningen så fick jag aldrig något tillfälle till det, vilket var enormt tråkigt, men det gjorde mig också ännu mer beslutsam för jag visste att jag skulle få fler chanser i framtiden. Efter spelningen i Jönköping så fick jag faktiskt träffa henne och kunde också överlämna "grejen", men jag återkommer till det lite senare.

Först och främst vill jag säga att det var betydligt lättare att vänta tills själva spelningen startade den här gången, om man exempelvis jämför med Hultsfred, vilket i mina ögon hade flera orsaker. Att sitta ute på en festivalplats och prata med familj och vänner är enormt mycket trevligare än att sitta i en klubb där man inte ens kan höra sina egna tankar. Denna gång hade jag dessutom med mig lite mer pengar, vilket gjorde att jag kunde köpa och bjuda på lite dricka (Coca-Cola och kaffe). Gott och uppfriskande. Ja, inte kaffet då förstås, då jag hatar kaffe. Men nu var det ju förstås inte jag som drack kaffet heller, så det kvittar ju egentligen.

Tre Coca-Cola burkar och en kaffe

Hur som helst, innan Agnes skulle gå upp på scenen (vid kl. 22.00), så var det en hel del annat på programmet som skulle avverkas. Det var alltifrån uppvisning i kampsport, modevisning med mera. Ett flertal andra artister och band uppträdde också och med tanke på att man var där ganska tidigt så fick man också se dessa andra akter. Nu ska jag inte gå in i detalj på vad jag tyckte och inte tyckte om när det gäller dem, men frågan är om jag skulle kunna göra det ändå. Jag menar, jag var ju där enbart för Agnes skull, så mitt intresse för allt det andra som pågick var inte särskilt stort.

Klockan var väl ungefär 20.50 när vi började ta stegen från bordet där vi hade suttit till själva scenplatsen och det var nog en bra idé att vi gjorde det, för man kan aldrig vara riktigt säker på hur bra platser man kan få om man går för sent. Vi ställde oss hyfsat nära allihopa, men jag hade gärna velat stå allra längst fram. I det läget var det dock omöjligt, då det stod ett par andra killar där, men jag kände på mig att de skulle gå när Sessions (de som uppträdde innan Agnes hette så) var klara och visst hade jag rätt. När de var färdiga på scenen så gick killarna iväg och vips, de absolut bästa platserna var våra.

I det läget jublade jag högt inombords, för såhär bra platser hade jag aldrig haft tidigare under en Agnes-spelning och då har jag ändå varit på en hel del konserter innan den här. Jag är inte helt säker på hur klockan var när Agnes band började dyka upp på scenen en efter en, men gissa om publiken skrek mycket och länge efter Agnes i princip hela tiden, vilket var väldigt kul att höra. Man märkte verkligen vem det var som huvudnumret under kvällen och jublet blev knappast mindre när Agnes väl visade sig och bestämt gick fram till mikrofonen.

Första låten för kvällen var On And On och jag kan bara säga wow. Jag har alltid tyckt att On And On vore en perfekt låt för Agnes att börja sina konserter med och nu fick man det verkligen bekräftat, om man säger så. Jag menar, i Hultsfred började hon med Love Me Senseless och visst, det är inget fel med det, men On And On har ett helt annat drag i sig och om ni frågar mig så är det en mycket bättre låt att börja med. Efter den första urladdningen, vilket nog är det bästa sättet att beskriva det på, så var det då dags för Love Me Senseless. En riktigt fin låt som Agnes alltid sjunger enormt bra och givetvis så gjorde hon det även denna gång.

Innan jag fortsätter så måste jag nämna en viktig sak och det är hur enormt mycket bättre och framförallt säkrare Agnes har blivit när det kommer till mellansnacket och då menar jag ännu mer än under spelningen i Hultsfred, vilket enbart är några månader sedan. Personligen tror jag att framgångarna utomlands är en stor del i denna snabba utveckling och jag bara log inombords när hörde henne prata om alltifrån hennes kärlek till Jönköping med mera.

Härnäst var det dags för Love Love Love och i det läget hade jag enormt svårt att stå still. Problemet är ju bara att man får väldigt dåliga bilder om man dansar och hoppar, men jag försökte ändå hitta en slags balans mellan att stå still och fotografera och dansa järnet, vilket jag lyckades hyfsat med, tycker jag. Givetvis sjöng jag med så mycket jag kunde och jag var inte ensam heller, då resten av publiken gjorde likadant. Ni kan ju bara ana hur häftigt det var att höra.

Efter all kärlek så var det sedan dags för två vackra ballader efter varandra; den första var Sometimes I Forget och den andra Agnes debutsingel, Right Here Right Now, och hon sjöng båda två helt fantasktiskt bra. När det gäller just Right Here Right Now så förstår man verkligen att det är en låt som fortfarande betyder väldigt mycket för henne och självklart blev det även allsång denna gång.

Agnes framför Love Love Love

En låt som Agnes inte sjöng i Hultsfred var Champion, vilket var lite trist, då det är en av mina favoritlåtar. Men lyckligtvis hade hon bestämt sig för att framföra den i Jönköping och den var också nästa låt på tur. Varje gång jag hör Agnes sjunga Champion live så blir jag väldigt lycklig och det blev jag såklart denna gång också. Dessutom måste jag säga att live-versionen faktiskt är bättre än den på skiva, vilket förmodligen beror på den grymma blandningen av Agnes underbara röst och ett gitarrsolo som låter helt makalöst bra.

Men sjöng hon inte Release Me då, kanske någon av er undrar? Jodå, självklart gjorde hon det, för när tonerna till Champion hade lagt sig så var det dags för ös på absolut högsta nivå. Jag menar, här snackar vi allsång som kan spräcka trumhinnor och en Agnes som körde på i maxfart eller kanske ännu mer. Att det blev ett litet avbrott i låten i samband med bytet till Kylies Can´t Get You Out of My Head störde jag mig inte alls på denna gång, då man dels var så uppe i varv och dessutom så sjunger Agnes den väldigt bra. Återstår dock att se om de gör något liknande under nästa turné.

Något som jag måste nämna är det sätt som Agnes avslutade Release Me på. Jag menar, här talar vi inte om någon enkel avslutning där hon bara sjunger rakt upp och ned. Nix pix, här talar vi om rena dynamitavslutningen. Jag vet att det är en konstig beskrivning, men det är bästa som jag kan komma på. Tänk er bara Agnes som avslutar Release Me genom att gå fram till trummisen och slå ihärdigt i luften samtidigt som han slår på trummorna med kraftiga slag. Personligen skulle jag helt enkelt vilja kalla det för en s.k. Big Rock Ending som man ofta ser när rockband spelar live, men att se Agnes göra det var verkligen en upplevelse som heter duga, då jag inte har upplevt det tidigare.

Efter den här massiva avslutningen så gick Agnes och bandet bakom scen och sedvanligt (man kan i princip säga det nu) så började publiken ropa efter mer. Personligen trodde jag att det skulle bli ett extranummer och visst hade jag rätt, för det dröjde inte länge förrän allesammans var ute på scen igen. Men jag hade däremot ingen aning om vilken låt hon skulle framföra, då hon redan hade kört Right Here Right Now (som var extranummer i Hultsfred) tidigare under kvällen. Det blev så att hon framförde den akustiska versionen av On And On och det var utan tvekan en överraskning, måste jag säga. Oavsett vad så sjöng hon den enormt bra och själv stod jag bara och njöt under hela låten.

När låten (och spelningen) sedan var över så gick vi över till backstagedelen av scenen, då vi faktiskt hade blivit lovade att få träffa Agnes efteråt. Efter en kort stund ledde en kille (som var väldigt trevlig förresten) in oss bakom scenen och där såg vi massvis med personer och en av dem var självklart Agnes. Just då stod hon troligen och pratade med några journalister, men ganska snart fick man träffa henne och det var lika fantastiskt som alltid. Nä, jag tror faktiskt att det var ännu bättre.

När jag stod mitt framför Agnes och tittande in i hennes vackra ögon (gissa om jag var nervös) så gjorde jag det jag skulle göra; nämligen att överlämna den present som jag hade köpt åt henne. Vad var det då? Jo, en bukett röda rosor som jag har velat ge henne ända sedan jag fick svar på min fråga i en chatt om vilka som var hennes favoritblommor. Hon lyste upp rejält och blev jätteglad, vilket gjorde mig varm i kroppen. Jag kan bara hoppas att blommorna klarade sig någorlunda efter alla de knuffar och dylikt som man fick genomlida under spelningen. Men oavsett vad så är jag glad att jag äntligen fick ett tillfälle att ge henne en bukett med de blommor som hon gillar allra mest.

Jag vet inte när jag får tillfälle att träffa Agnes igen, men den här kvällen kommer jag aldrig att glömma. Aldrig.

Agnes fick en bukett röda rosor.

Den blåa väggen under nästa turné?

Jag vet inte vad ni tycker, men jag har längtat enormt mycket efter att få höra Agnes sjunga Big Blue Wall live under en spelning. Ja, t.o.m. så mycket att jag mejlade hennes manager och frågade om det var möjligt att lägga till den som en bonuslåt under spelningen i Jönköping på fredag, då jag skulle dit. Inte för att jag hade några större förhoppningar om det verkligen skulle hända, och mycket riktigt så var det tyvärr inte möjligt att genomföra det. I just det ögonblicket blev jag väldigt nedstämd, av förklariga skäl. Men Camilla svarade dock att den mycket väl skulle kunna vara en del av setlistan när nästa turné drar igång.

När jag läste det så började jag känna hoppet växa igen, men samtidigt har man ju ingen aning om när nästa turné för Agnes del är tänkt att starta. Skulle det bli under hösten/vintern eller skulle man bli tvingad att vänta ännu längre än så? Personligen tror jag inte att det kommer att bli någon mer omfattande turné, eller ens en mindre, här i Sverige under 2009. Jag menar, hur skulle Agnes kunna hinna med det när hon har så enormt mycket annat att tänka på för närvarande när det gäller utlandet med mera? Jag har ärligt talat inget bra svar på det, men tills dess att jag får veta något konkret kring nästa turné så tänker jag lägga mina förhoppningar på en hyfsat försiktig nivå.

Men oavsett om själva turnén kommer att dröja ganska lång tid och även om det absolut inte är klart att den ens kommer att vara med, så är jag väldigt glad över det faktum att Agnes och hennes management åtminstone har Big Blue Wall i tankarna när de tänker på vilka låtar som ska vara en del av den nya setlistan, då jag har varit lite orolig för att de skulle strunta i den helt och hållet p.g.a. dess unika struktur eller liknande. Hur som helst, jag kommer att hålla tummarna hårt som tusan, så får vi hoppas att vi kommer att få höra Agnes sjunga Big Blue Wall live inom kort.

----------------------------

Imorgon, fredag, är det som sagt dags för mig att åka iväg till Jönköping (dock inte ensam) när Agnes uppträder i samband med Vätterfesten. Det ska bli grymt kul och ni kan räkna med alltifrån bilder, videoklipp och en rapport/recension här i bloggen när jag kommer hem.

Tills dess får ni ha en riktigt trevlig torsdag!

Agnes live i Polen - Sopot Hit Festival 2009

Igår, lördag, så var Agnes med och tävlade i det polska musikprogrammet Sopot Hit Festival 2009 och då såklart med sin hitlåt Release Me. Hon gjorde ett helt makalöst framträdande, men tyvärr så hamnade hon bara på en sjunde plats (om jag har förstått det hela rätt). Helt sjukt, enligt mig, då hon ägde skiten ur alla de andra, men jag antar att man får vara glad åt det faktum att hon gjorde så enormt bra ifrån sig på scen. För även om det såklart hade varit kul om hon hade vunnit, så är det ju trots allt själva framträdandet som är viktigast.

Klädmässigt så hade hon på sig en fantastiskt vacker guldklänning och hon strålade verkligen av självförtroende och glädje, vilket var helt underbart att se. Har läst att vissa inte uppskattade hennes makeup som hon hade under framträdandet, men personligen kunde jag inte bry mig mindre. Jag menar, visst hade hon lite svart kring ögonen, men det var knappast första gången och dessutom är hon lika snygg och sexig oavsett vad. Självklart får folk ha sin egen åsikt, men ibland tycker jag att man fokuserar på lite fel saker, om jag ska vara ärlig.

Hur som helst, Agnes var grym under Sopot Hit Festival 2009 i Polen och har ni inte sett hennes framträdande ännu så gör det gärna genom att klicka på klippet här nedan.
 

Lite tankar kring Agnes och Singstar

Ni som läser min blogg någorlunda regelbundet känner nog till att jag har skrivit lite grann kring det faktum att man för närvarande kan sjunga två av Agnes låtar i karaokespelet Singstar till PlayStation 3 (Right Here Right Now och On And On), men personligen ser jag fram emot den dagen när det dyker upp ett helt låtpaket med henne. För er som inte känner till det så släpps det nya låtar till Singstars digitala affär, Singstore, varannan vecka och varje gång dyker det också upp ett eller kanske två nya låtpaket (som innehåller fem låtar vardera).

Om det skulle dyka upp ett paket med Agnes-låtar, vilket jag hoppas, så kommer det paketet med all sannorlikhet att innehålla följande låtar; Stranded, Kick Back Relax, Champion, Release Me och Love Love Love. Det var fem låtar, eller hur? Japp, då har jag räknat rätt. Att Love Love Love inte har förärats med en egen musikvideo har ingen som helst betydelse i det här sammanhanget, då de brukar använda sig av liveuppträdandet när det handlar om Melodifestival-låtar. Varför just dessa fem låtar, kanske ni undrar? Tja, då de i regel enbart släpper singlar till affären, så är det ganska enkel matematik och inget annat.

Nu är ju detta förstås bara vilda spekulationer från min sida och inget låtpaket med Agnes till Singstar har ännu utannonserats, men visst finns möjligheten att det kommer att dyka upp förr eller senare. Det gäller bara att hoppas.

Agnes och USA

Det har varit en hel del spekulationer i diverse forum och dylikt kring det faktum att Agnes kanske kommer att lanseras i USA ganska snart, men någon bekräftelse på detta har man inte fått, varken från Roxy, management eller Agnes själv. Ja, förrän nu då alltså. För nu verkar det nämligen vara klart att Agnes har blivit signad av Interscope Records (en del av Universal Music Group) och snacka om att det är enormt roligt och spännande.

Att Interscope dessutom har massvis med andra stora artister och band signade hos sig, som exempelvis Guns N´ Roses, Rise Against, Robyn, Eminem, Black Tide, The Police, Chris Cornell (från bandet Soundgarden), Maroon 5 m.fl. gör ju inte direkt saken sämre, om man säger så. Jag menar, att se Agnes namn och bild tillsammans med alla andra grymt stora artister och band gör att man känner sig fantastiskt glad och stolt över henne. T.o.m. mer än vad jag brukar känna och då är det inte lite kan jag tala om.

Det man nu undrar över är när man kommer att kunna ta del av ny officiell information kring allt det här, men jag antar att man får vänta lite grann. Tills dess kan jag dock inte sluta le när jag tänker på det faktum att Agnes har utvecklats så enormt mycket under de senaste åren att man knappt kan tro att det är sant.

För jag drömmer väl inte nu, eller? Gör jag det så kommer någon jag känner att få på nöten, och det rejält.

RSS 2.0