Språkproblem?

För någon dag sedan såg jag en speciell kommentar som någon hade skrivit på Agnes officiella hemsida och då alltså på startsidan och ingen annanstans. Personen ifråga undrade varför det var så att hela hemsidan var på engelska och inte på svenska, då Agnes trots allt är en svensk artist. Vissa kanske tycker att det är en ganska löjlig fråga, då det var tvunget att göra hemsidan mer internationell i samband med alla framgångar för Agnes del överallt i världen, men personligen förstår jag precis vad han/hon menar med sitt inlägg.

När Agnes slog igenom efter Idol-vinsten 2005 var all text på den officiella hemsidan skriven på svenska, vilket i sig är ganska logiskt, men jag vill ändå poängtera detta då alla trots allt inte var med då. Ingen engelska var nödvändig vid den tiden, då i stort sett alla fans var från Sverige. Jag minns denna tid väldigt väl och för mig har övergången mellan den helsvenska hemsidan till den engelska gått hur bra som helst. Men så är jag ju också ganska bekväm i den engelska språket, vilket man måste komma ihåg att alla inte är, oavsett ålder och bakgrund.

Vart vill jag då komma med det här då? Jo, nämligen följande; jag antar att det finns en hel del svenska Agnes-fans därute som inte skriver och kommenterar på den officiella hemsidan just på grund av att den enbart är skriven på engelska och inte svenska. Alla människor är ju olika och att skriva bra formulerade meningar på engelska kan vara enormt svårt, vilket även jag kan skriva under på. Vissa känner sig säkert lite skrämda på grund av detta och väljer då att inte delta i diskussioner med mera. Detta språkproblem påverkar ju även folk som kommer från helt andra länder än Sverige såklart, men det förstår ni säkert ändå.

Självklart är allt detta enbart spekulationer från min sida, men så är jag ju ingen expert i ämnet heller. Hur skulle man kunna fixa detta då? Personen som skrev inlägget som jag nämnde här ovan hade en ganska bra idé, tycker jag. Han/hon skrev att man helt enkelt skulle kunna få välja språk på startsidan. Låter som en ganska bra idé, som sagt, men om det är genomförbart har jag absolut ingen aning om. Kanske i framtiden någon gång, men knappast som läget är just nu, då det händer en massa saker i princip hela tiden. Själv tror jag faktiskt inte att det någonsin kommer att hända, men är det tillräckligt många som skriver och klagar så, vem vet?

Vad tycker ni läsare om det här? Är det ett problem som bör granskas i framtiden eller inte?

Agnes prisades i Tyskland!

Som de flesta kanske vet så besökte Agnes Tyskland under fredagen i samband med Radio Regenbogen Awards. Men inte nog med att hon uppträdde på galan (har dock inte hittat något klipp ännu), så vann hon även priset för Årets nykomling! Lite oväntat, måste jag erkänna, men likväl enormt roligt! Ett stort grattis till Agnes!

Här kan ni läsa en artikel om saken:

http://www.expressen.se/noje/musik/1.1924918/agnes-carlsson-hyllas-i-tyskland

Agnes vann priset som Årets nykomling


Sometimes I Forget - Musikvideon

Ja, då har äntligen musikvideon till Sometimes I Forget släppts och jag fullkomligt älskar den. Agnes är som vanligt enormt vacker och jag önskar verkligen att den här videon även släpps i Sverige. Nu är det ju dock den engelsk/franska-versionen som används, men man ju alltid hoppas, eller hur? Hur som helst, ni kan kolla in den underbara videon här nedan:


Dags för USA igen!

Inte för att jag själv bor i USA eller något sådant, men jag kollade nyligen in Agnes officiella MySpace-sida och hittade då dessa datum:

21 mar 2010      20:00     The Saloon     Minneapolis, Minnesota
23 mar 2010     20:00     Roscoe’s     Chicago, Illinois
24 mar 2010     20:00     Rhino     Chicago, Illinois
26 mar 2010     20:00     Winter Music Conference     Miami, Florida
27 mar 2010     20:00     Winter Music Conference     Miami, Florida
28 mar 2010     20:00     Tenjune     New York, New York
30 mar 2010     20:00     Shrine - MGM at Foxwoods     Mashantucket, Connecticut
01 apr 2010     20:00     Estate     Boston, Massachusetts
02 apr 2010     20:00     Murmur @ Borgata     Atlantic City, New Jersey
03 apr 2010     20:00     Club 57     New York, New York
04 apr 2010     20:00     G Lounge     New York, New York
11 apr 2010     20:00     White Party     Palm Springs, California

Som ni kan se är alla dessa datum placerade i USA och det betyder ju med all sannorlikhet att Agnes är på väg dit igen för att sjunga och göra mer PR. Återstår dock att se om hon enbart kommer att sjunga Release Me på dessa klubbar (vilket jag förmodar att det är) eller om det blir någon mer låt.

Hur som helst, enormt spännande för alla som bor i USA!

Abstinens och lite funderingar

Jag vet inte hur alla ni andra känner er, men personligen så genomlider jag just nu en enorm Agnes-abstinens. Visst lyssnar jag så mycket jag kan på hennes musik, men det räcker inte alltid till. Vad jag vill göra allra mest just nu är nämligen att gå på en av hennes konserter och se henne live, då det sannerligen är bland det bästa som finns här i världen. Tyvärr har jag ingen som helst aning om när hennes nästa turné drar igång och hur den kommer att vara uppbyggd, men jag hoppas verkligen att det blir en relativt stor turné och att den börjar så snart som möjligt. Det skulle vara grymt kul alltså!

I övrigt har jag faktiskt inte så hemskt mycket mer att skriva om för närvarande. Man sitter ju förstås och funderar på hur videon till Sometimes I Forget kommer att se ut. På tal om det så kan ni lita på att det kommer att dyka upp en videoanalys från min sida efter att den har släppts, precis som vanligt. Angående själva videon så har jag enbart läst lite knapphändig information kring inspelningen, men det ser onekligen ut att bli en riktigt bra video. Teamet som gör videon är densamma som gjorde On And On V.2 och V.3, vilket jag enbart ser som positivt.

Man undrar ju dock om de kommer att satsa på en handling till den här videon eller helt enkelt strunta i det. Personligen hoppas jag att de satsar på en handling denna gång, men skulle det inte hända så gör det inte så mycket. Huvudsaken är ju trots allt att videon blir snygg och att den gör sitt jobb i att promota Sometimes I Forget på allra bästa sätt i videoform.

Skulle dock vilja veta hur ni ser på saken. Vill ni att musikvideon till Sometimes I Forget ska ha en handling eller har det inte så stor betydelse?

Grattis på födelsedagen, Agnes!

Detta blir ett väldigt kort inlägg, men med tanke på att det är Agnes födelsedag idag så ville jag bara passa på att gratulera henne. Inte för att jag tror att hon läser den här bloggen, men man vet ju aldrig, eller hur?

Hur som helst, ett stort grattis på 22-årsdagen, Agnes! Du är bara bäst!


Den tredje On And On-videon!

Ja, en tredje musikvideo till On And On har spelats in, även om den egentligen borde heta 2.5 istället för 3.0, enligt mig. Detta för att videon inte riktigt är en helt ny musikvideo utan mer en utbyggnad (eller vad man nu kan kalla det för) av 2.0-versionen. Ett par nya scener har lagts in och en ny mix av låten bjuds man också på, vilket såklart är enormt trevligt, men en ny video kan man inte kalla det för. Videon är dock, precis som 2.0-versionen, väldigt snygg och Agnes ser precis lika vacker ut som vanligt. Här nedan kan ni själva kolla in härligheten:


Det bör också tilläggas att jag inte kommer att göra en analys av den här videon, då den är alltför lik 2.0-versionen.

RSS 2.0