Release Me - videon

Nu har äntligen videon till Agnes nya singel, Release Me, släppts och självklart tänker jag bjuda er på härligheten. Kommer att skriva en kort analys kring videon vid ett senare tillfälle, som jag ju bekant gjorde med On And On-videon tidigare. Men tills dess; här har ni musikvideon till Release Me:



Dags att dansa loss!

Grammis 2009

Tidigare idag presenterades alla artister/band som har nominerats för en Grammis och Agnes är en av dessa. I kategorin "Årets låt" finns Agnes med och då såklart med superhiten On And On. Detta är självklart underbart roligt och jag hoppas verkligen att så många som möjligt av er röstar. Detta kan ni göra genom att först och främst klicka på länken här nedan och sedan fortsätta därifrån. Visst hade det varit ännu roligare om Agnes hade blivit nominerad i betydligt fler kategorier än bara en, men som läget är nu finns det ju knappast något som man göra åt saken. Man får vara nöjd ändå, helt enkelt.

Givetvis hoppas jag att Agnes vinner Grammisen, då hon verkligen förtjänar det, men jag vet också att det kommer bli enormt svårt. Vi får rösta för att sedan hålla tummarna och hoppas på det bästa.

Länk till omröstningen: http://www.grammis.se/

Release Me har nu släppts!

Nu har Agnes andra singel, Release Me, släppts som digital download och (förmodligen också) till alla radiostationer. Ni vet väl förstås vad det betyder, eller hur? Just det, här gäller det att köpa den och samtidigt önska den på radio så mycket som det är möjligt. Har redan skrivit det tidigare i bloggen, men jag är enormt glad att de valde just Release Me som andra singel från Dance Love Pop, då den är fantastiskt bra.

Nu väntar man bara på att videon ska få sin premiär. Snacka om att jag längtar alltså!

Photobucket


En liten bild, jag vet, men den får duga för närvarande.

Nominera Agnes till Rockbjörnen 2008!

Jaha, då var det återigen dags för att skicka in sina nomineringar till Aftonbladets musikpris Rockbjörnen och självklart ska vi se till att Agnes får en eller varför inte ett par chanser att vinna. Det enda man behöver göra är att klicka på länken nedan och sedan fylla i formuläret. De kategorier som Agnes kan nomineras i är följande:

- Årets svenska kvinnliga artist
- Årets svenska låt (On And On)
- Årets svenska album (Dance Love Pop)


Själv skrev jag också dit Agnes namn under kategorin Årets svenska live-akt, då jag tycker att hon varit extremt grym när hon sjungit live under de senaste månaderna. Huruvida det räknas som "live-akt" eller inte har jag dock ingen aning om, men i ärlighetens namn, vem bryr sig egentligen. Inte jag i alla fall.

Så, kom igen nu allesammans, skicka in era nomineringar idag!

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/rockbjornen2008/

Agnes i P3 Live Session

Skriver det här inlägget mitt i natten, men det kan inte hjälpas. Igår kväll medverkade och sjöng Agnes i P3 Live Session och jag har följande att säga om hennes insats; helt jäkla otroligt bra! Jag har försökt vända och vrida på det, men det är svårt, om inte omöjligt, att beskriva det på något annat sätt än så. Ja, för mig då alltså. Hur som helst, ett gäng låtar var det sagt att Agnes skulle framföra under kvällen och ett gäng låtar blev det också, som exempelvis Right Here Right Now, Champion, How Do You Know och såklart den nya kommande singeln Release Me. Ni anar inte hur skönt det var att höra Agnes själv bekräfta singelvalet. Slut på spekulationerna kring den lilla detaljen, med andra ord.

Agnes framförde alla låtarna tillsammans med sitt band, där den enda man kände igen från tidigare var Anton på gitarr och piano, men allesammans gjorde ett mycket bra jobb på sitt specifika instrument. Skulle inte förvåna mig ett dugg om det är just detta band som Agnes kommer att åka runt med under turnén efter jul. Något annat vore bara konstigt, om ni frågar mig. Jag menar, ju längre som man spelar ihop, desto bättre blir man som en enhet, så räkna med att få se mer av de andra bandmedlemmarna också i framtiden.

Låt oss återgå till Agnes igen, för jag blev verkligen grymt imponerad över allt hon gjorde under kvällen. Det trodde jag faktiskt inte på förhand, då jag (såklart) hade enormt stora förväntningar. Men dessa infriades och med råge dessutom. Att få höra Agnes sjunga låtarna från Dance Love Pop med liveband var som silke för mina öron. Visst är albumversionerna också fantastiskt bra och grymma, men detta var ändå något alldeles speciellt. Release Me lät t.ex. helt otroligt bra och jag hoppas verkligen att det kommer att gå minst lika bra för den som det har gått för On And On, när den väl släpps som singel lite senare.

En minst sagt lyckad kväll alltså. Men saknades det inte något då? Jo, det gjorde det faktiskt. Jag ville nämligen höra Agnes sjunga Big Blue Wall live, men tyvärr blev det inte så denna gång. Jag kan bara hoppas att hon väljer att sjunga den under sin kommande turné. Ingen skulle bli lyckligare än jag i så fall.

Ny vändning angående andra singeln!

Efter en tids spekulerande hit och dit verkar det äntligen finnas klara bevis för att Agnes nästkommande singel kommer att bli underbara Release Me. Just det, du läste rätt och det känns otroligt bra, måste jag säga. Själv har man ju trott att det skulle bli How Do You Know (då Agnes sjunger den under signeringsturnén), Love Me Senseless (var den första låten, bortsett från On And On, som man fick höra i radio) eller Sometimes I Forget (en låt som de spelade när Agnes var gäst i P4 Väst för ett tag sedan), men så blir det med all säkerhet inte.

Missförstå mig inte nu dock, de är allesammans grymt bra låtar men Release Me ligger på en helt annan nivå, och just därför passar den perfekt som nästa singel. Nu har i och för sig detta inte blivit officiellt på så sätt att det står uppskrivet på Agnes officiella hemsida eller så, men jag tycker definitivt att källan är tillräckligt stark ändå.

Källa: http://www.plazakvinna.com/blog/stars/?ID=2530

Det dröjer nog inte länge förrän det dyker upp information kring detta på agnescarlsson.se, så nu är det bara att avvakta.


Ett litet fel i texten

Laddade såklart ned Right Here Right Now i SingStore så fort låten dök upp och jag är självfallet mycket nöjd med mitt inköp. Något som dock gjorde mig lite förvånad var när jag sedan kollade in videon och märkte av ett fel i texten. Där Agnes sjunger "How your vision caught my eyes" stod det istället " And your vision caught my eyes". Då utvecklarna av SingStar, och tillika de som lägger in texterna i låtarna, alltid lyssnar lite extra på vad artisten/sångaren i bandet sjunger för att få allt rätt så kan jag inte förstå detta misstag. Att Agnes sjunger "How" och inte "And" hör ju vem som helst, så varför de har skrivit fel kan man bara spekulera om.

Hur som helst, i övrigt såg jag inga fel i texten och låten är ju precis lika vacker att lyssna på nu som den var när Agnes vann Idol för tre år sedan. Videon har också "åldrats" (hittar inget bättre ord för närvarande) enormt bra, tycker jag. För även om min favoritvideo är den till Champion, så gillar jag videon till Right Here Right Now också och det skarpt. Det är möjligt att jag skriver en separat blogg där jag listar mina favoritmusikvideor med Agnes vid ett senare tillfälle, men det får vi se. Beror på om jag har tid till det eller inte.

Nu under helgen ska jag för första gången göra ett försök att sjunga Right Here Right Now, så får vi se hur det går. Kanske lägger upp någon bild från sångsessionen här i bloggen. Ja, om det gick tillräckligt bra d.v.s.

Agnes intåg på SingStar-scenen!

Fasen vad jag är glad just nu! Jag vet inte om ni minns ett specifikt inlägg som jag skrev här i bloggen för några veckor sedan som handlade om karaoke och mitt förhållande till det allt mer växande fenomenet, men oavsett vad så är det nämligen så att Agnes äntligen kommer att göra sin debut i det omåttligt populära karaokespelet SingStar och då menar jag PlayStation 3-versionen. För er som inte känner till det, så läggs det till nya låtar varannan vecka i spelets s.k. SingStore, vilket kort och gott är en affär där man kan köpa nya låtar som man sedan kan sjunga.

Agnes kommer att debutera på SingStar-scenen med sin allra första singel, Right Here Right Now, och lita på att jag tänker köpa den så fort som det bara går. På ett sätt hade det kanske varit bättre om en av Agnes lite nyare låtar hade dykt upp för nedladdning i SingStore, som On And On exempelvis, men jag kan mycket väl förstå att valet trots allt föll på Right Here Right Now, då det är Agnes bäst säljande singel och likaså den hon slog igenom med. Sedan kan vi ju alltid hoppas att de lägger till lite nyare låtar vid ett senare tillfälle.

Right Here Right Now kommer att, tillsammans med de andra nya låtarna förstås, finnas tillgängliga för nedladdning med start nu på torsdag den 13:e november.

Källa: http://loading.se/news.php?pub_id=3928

En liten uppdatering

Alltså, ni kan ju bara ana hur glad jag blev igår kväll när jag kollade mejlen och fick reda på att jag hade vunnit biljetter till P3 Live Session den 19:e november där bl.a. Agnes medverkar. Hade verkligen inte trott att jag skulle gå och vinna, då jag vanligtvis inte har någon tur alls när det kommer till sådana här tävlingar. Men så blev det alltså och glädjen visste inga som helst gränser. Ja, tills idag då vill säga, då jag fick reda på att det kanske inte kommer att bli av alls för min del. Nu är inget hugget i sten ännu, men p.g.a. personliga anledningar så måste jag kanske stå över resan till Stockholm, vilket i så fall känns enormt surt.

I övrigt har det varit ett par händelserika dagar, måste man säga. För det första så lyckades Agnes tredje album, Dance Love Pop, att knipa femte platsen första veckan på albumlistan, vilket är mycket bra. Hur det kommer att se ut nästa vecka är svårt att säga, då konkurrensen är stenhård, men jag hoppas ändå på en bra placering. Förhoppningsvis kommer de att sälja en hel del exemplar av skivan under signeringen i Partille under morgondagen och sedan även under signeringen i Torp Köpcentrum. Önskar verkligen att jag kunde åka till ännu en signering, men som det ser ut just nu är det tyvärr omöjligt. Jag slutar dock aldrig att hoppas.

Sedan så gästade Agnes talkshowen "Virtanen + Sällskap" under gårdagen och jag måste säga att jag alltid blir lika grymt imponerad över hennes och Antons akustiska version av On And On. På tal om akustiska versioner så svarade Agnes i en chatt på tv4.se att hon håller på att spela in en sådan version av On And On i studion, vilket ju faktiskt kan resultera i en helt akustisk version av hela Dance Love Pop-skivan om vi har tur. Inget är säkert än såklart, men om det kommer att ske så kan ni lita på att jag aldrig kommer att sluta le. Oj, det rimmade ju.

Ja, så kan det gå ibland.

On And On - akustisk version

Då jag fullkomligt älskar den här versionen av On And On så måste jag ju självklart bjuda er på den, även om majoriteten av er säkert redan har sett och hört den:



Makalöst bra!

Den andra singeln

Än så länge går det ju väldigt bra för On And On, men visst funderar man lite grann på vilken låt från Dance Love Pop som kommer att bli den andra singeln. Personligen hoppas jag att antingen Release Me eller Big Blue Wall blir nästa singel, och då är nog den förstnämnda den allra mest troliga. Men samtidigt hoppas jag innerligt att de släpper Big Blue Wall som singel också så småningom, då den är så fantastiskt bra. Jag vet inte vad ni tänker göra, men jag tänker i alla fall hålla tummarna för att det ska hända.

Hur som helst, en annan låt som verkligen känns som att den kommer att bli nästa singel är How Do You Know. Varför det då? Jo, för det första är det en av de nya låtar som har lagts upp på Agnes MySpace-sida och för det andra har hon ju också sjungt den låten, tillsammans med On And On och Right Here Right Now, under signeringarna. Jag skulle t.ex. inte bli ett dugg förvånad om Agnes kommer att sjunga How Do You Know i TV4:s Nyhetsmorgon under morgondagen.

Att sia om framtida singlar är alltid enormt svårt, om inte omöjligt under vissa stunder, men detta är i alla fall mina tankar kring det hela. Huruvida jag har rätt eller fel återstår ju att se.


RSS 2.0