Gott Nytt År till alla!

Ja, som rubriken säger så vill jag med detta inlägg helt enkelt önska allesammans ett Gott Nytt År! Får se om jag hinner med att skriva något inlägg till nu under nyårshelgen, men det lär ni ju märka i så fall. Gillar egentligen inte att skriva såhär korta bloggar, men ibland blir det som det blir.

Min önskekonsert med Agnes

Jaha, då var man tillbaka efter "julledigheten", eller vad man nu vill kalla det. Har haft en riktigt bra jul, måste jag säga, om det nu finns någon därute som ligger sömnlös om nätterna och bara måste få veta det. Men nu ska ju inte det här inlägget handla om hur min jul har varit (det har jag en helt annan blogg till), utan jag tänkte faktiskt skriva ned hur min önske-setlist med Agnes ser ut för närvarande. För er som inte känner till vad en setlist är för något så kan jag berätta att det helt enkelt är en lista över vilka låtar som ska spelas under en konsert och självklart också i vilken ordning låtarna ska spelas.

Under julhelgen har jag funderat ganska mycket kring detta, då det ju kommer att bli en turné med Agnes under nästa år. Exakt hur långa hennes spelningar under 2009 kommer att bli vet jag såklart inte med säkerhet, men om informationen från Ticnet stämmer någorlunda, så lär man åtminstone får räkna med en konsert på ringa två timmar totalt. Självklart måste man tänka på att andra viktiga saker som pauser och mellansnack finns inberäknat i den tiden också, men hyfsat långa konserter kan vi nog i alla fall räkna med att det blir. Lär bli grymt!

Nåväl, här är i vilket fall som helst min önske-setlist med Agnes. Varsågoda!

1. On And On

2. Top of the World

3. Emotional

4. Release Me

5. Champion

6. (What Do I Do With) All This Love

7. Stranded

8. Kick Back Relax

9. How Do You Know

10. I Believe In You

11. Forever Yours

12. Love Me Senseless

13. I Had A Feelin´

14. I Believe

15. Look At Me Now

16. Let Me Carry You

17. (Baby) I Want You Gone

18. Sometimes I Forget

19. Love Is All Around

20. Big Blue Wall

21. Right Here Right Now

Finns det en eller flera speciella låtar som just ni vill att Agnes ska sjunga under den kommande turnén? Skriv då gärna en kommentar om det här nedan.

Lite bloggändringar under julhelgen

Med detta inlägg tänkte jag bara meddela att det inte är säkert att jag hinner blogga så ofta nu under julhelgen. Har redan haft en hel del att göra här hemma och det lär inte bli mindre av den varan de kommande dagarna. Så om ni saknar lite uppdateringar här i bloggen så vet ni i alla fall vad det beror på. Men händer det något viktigt som jag känner att jag bara måste blogga om så lär jag nog också göra det, oavsett vad.

Något riktigt kul som man fick reda på idag exempelvis är att Agnes nya singel, Release Me, har blivit "Veckans hitvarning" på Rix FM. Vad jag vet så är det Agnes första låt sedan Right Here Right Now som fått äran att bli "Veckans hitvarning", så självklart är jag enormt glad över det. Nu gäller det bara att MTV och ZTV börjar visa videon också, för faktum är att jag fortfarande inte har sett den på TV ännu. Förhoppningsvis blir det ändring på det ganska snart.


On And On har sålt guld!

Det här blir ett väldigt kort blogginlägg, men jag vill bara ta chansen att gratulera Agnes till guldskivan som hon nu (äntligen) har fått för sin hitsingel On And On. Grattis Agnes!


En mycket passande bild, tycker jag.

Källa: http://www.sverigetopplistan.se/

Agnes nominerad på Gaygalan 2009!

Under gårdagen fick jag reda på en mycket rolig nyhet och det var att Agnes hade blivit nominerad i två kategorier på Gaygalan 2009 som ska hållas under februari nästa år. De två kategorierna är "Årets artist" och "Årets låt (On And On)" och självklart är man enormt glad över detta. Man kan just nu rösta och det gör man helt enkelt genom att surfa in på länken som finns här nedan. Dock så måste man bekräfta sin röst med hjälp av sin mobiltelefon, så har ni inga pengar för närvarande så gäller det att ladda den först och främst. Detta är just det problem som jag har just nu, men jag ska se till att ladda min mobil så fort som möjligt.

http://www.qx.se/gaygala_vote.php

Det kommer med all säkerhet inte bli lätt för Agnes att vinna, då konkurrensen är stenhård, men visst finns chansen och sedan är det ju grymt skojigt att hon överhuvudtaget blev nominerad. Exakt hur länge själva omröstningen håller på vet jag tyvärr inte, då jag inte har hunnit med att kolla upp det, men det lär nog hålla på ett tag till i alla fall.

Det är bara att klicka på länken och sätta igång med röstandet, med andra ord.


Ny vecka som innehåller både det ena och det andra

Efter en hyfsat lugn helg är det nu dags för en ny vecka igen och bortsett från att jag ska till tandläkaren imorgon så lär det bli en rolig vecka, då jag ska handla lite julklappar med mera innan helgen gör sitt intågande. Vad har detta med Agnes att göra, frågar ni er kanske? Tja, ingenting egentligen, men det jag tänker skriva om härnäst gör det desto mer. Det var ju nämligen så att Agnes sjöng lite grann tillsammans med ett flertal andra artister från Idol under finalen i fredags och efter att sett klippet ett par gånger nu kan jag bara säga att det var helt fantastiskt. Hade dock gärna velat se mer av Agnes, men jag antar att man får vara nöjd ändå. Grymt snygg var hon också, men det var ju knappast någon överraskning heller.

I slutet av denna vecka, alltså på söndag för att vara mer exakt, så är det dags för Agnes att medverka i programmet Ap-TV med Zillah och hennes tygapa/buktalarkompanjon Totte. Första avsnittet sändes igår, men tyvärr har jag inte hunnit med att kolla in hur programmet var uppbyggt och dylikt. Lär dock bli en rolig och spännande upplevelse när det är dags att kolla in nästa avsnitt, skulle jag tro. För den som vill veta den exakta tiden så börjar programmet kl. 8.30, så se till att inte glömma bort det nu.

Två andra roliga Agnes-relaterade nyheter, eller vad man nu vill kalla det, är att Rix FM nu äntligen har börjat spela Release Me och att Agnes på fredag ska vara sjungande gäst i Musikhjälpen som sänds just nu i P3 och även i TV. Att Rix FM skulle börja spela Release Me var ju egentligen bara en tidsfråga, med tanke på hur grymt bra låten är, men visst hade man ändå börjat tvivla lite grann. Just därför känns det oerhört skönt att de har börjat spela den nu. Angående Agnes medverkan i Musikhjälpen så kommer hon att vara där kl. 13.00 nu på fredag den 19:e december.

Vilket också råkar vara tiden då jag måste masa mig till AF och ännu ett möte där man med all säkerhet kommer att svimma av all tristess. Nåja, man kan ju alltid kolla på Agnes uppträdande i efterhand, för som det ligger till just nu finns det inte mycket annat att välja på för min del.

EDIT kl: 19.48: Fick nyligen reda på att Agnes är en av de gäster som kommer att medverka i P3 Star nu på lördag kl. 14.03. Det kommer att bjudas på julmys, pyssel och annat smått och gott. Självklart kommer jag att lyssna på det. Hoppas att ni gör detsamma.


Agnes deltävling i Melodifestivalen 2009

Ja, då har äntligen startordningen i Melodifestivalen 2009 presenterats av SVT, men nog har det varit en aning virrigt, tycker jag. Nåväl, här nedan kan ni i alla fall se hur det ser ut i den fjärde och sista deltävlingen, då det är där som Agnes finns med:

DELTÄVLING 4 - MALMÖ 28/2

"Du är älskad där du går", SUSANNE ALFVENGREN
"Esta noche", NEXT 3
"Higher", ARTIST EJ KLAR
"Killing Me Tenderly", ANNA SAHLENE & MARIA HAUKAAS STORENG
"La voix", MALENA ERNMAN
"Love Love Love", AGNES
"Moving on", SARAH DAWN FINER
"Sweet kissin' in the moonlight", THORLEIFS

Har väl inte sådär jättemycket att säga om detta just nu, förutom att jag hoppas att Agnes tar sig vidare till final. Det skulle vara grymt roligt alltså och jag håller verkligen tummarna för det bästa. En artist är ju inte klar än, som ni kan se här ovan, men när han/hon/dem blir presenterade har jag ingen som helst aning om. Vi lär ju dock märka när det sker.

Mer attraktivare singlar önskas, tack!

Jag vet att jag lovade en liten analys på Agnes senaste musikvideo till Release Me, men saken är den att jag inte riktigt vet när jag kommer att kunna skriva den. Har nämligen haft en hel del att göra med diverse grejer här hemma (betydligt mer än vanligt), men jag hoppas ändå att jag ska hinna med att skriva den så småningom, då jag tycker det är väldigt intressant att analysera saker och ting. Brukar faktiskt analysera mina egna noveller som jag skriver ibland och då in i minsta detalj. Detta kan nog tyckas som en väldigt onödig syssla för ganska många, men jag tycker om det och i slutändan är det ju faktiskt det som är det viktigaste. Hur som helst, det var i alla fall det som jag ville säga angående analysen.

Tänkte istället gå in lite grann på det faktum att Roxy Recordings (Agnes skivbolag) inte väljer att släppa hennes singlar på "vanligt sätt", så att säga. Som det är nu väljer de enbart att släppa singlarna digitalt och jag kan ärligt talat inte förstå varför. Visst är det så att digital försäljning ökar hela tiden och att det förmodligen är så vi kommer att köpa all vår musik i framtiden (håller dock tummarna för det inte kommer att bli riktigt så illa), så är vi faktiskt inte där ännu. Vanliga fysiska singlar säljer faktiskt rätt hyfsat än idag (har dock inte några officiella siffror att visa upp) och är inte alls på att dö ut som så många "experter" på området pratar om. Inte än i alla fall.

Hur mycket en fysisk singel kommer att sälja handlar till stor del kring hur mycket extramaterial som singeln ifråga innehåller. Är skivbolaget lata och bara väljer att lägga dit en instrumental version tillsammans med originalutförandet av låten (vilket utan tvekan är vanligast) så är det ganska klart att singeln kanske inte säljer så pass mycket som de vill att den ska göra. Lägger de däremot till lite remixar, bonusmaterial eller liknande på singeln så är sannorlikheten betydligt högre att den kommer att sälja väldigt bra. Nog för det kostar betydligt mer pengar att genomföra det senare alternativet, men personligen tycker jag absolut att det är något som Roxy borde satsa på med Agnes singlar. Åtminstone om de vill att singlarna ska sälja någorlunda bra.

Okej, nu köper jag ju Agnes singlar oavsett hur lite eller mycket som finns på dem, men jag tror knappast att Agnes skivbolag skulle förlora så mycket pengar på att göra singlarna en aning mer attraktivare för kunderna än vad de är för närvarande. Det är i alla fall min åsikt.

Jag har vid ett flertal olika tillfällen försökt att få en kommentar från skivbolaget om allt det här, men tyvärr så har svaren uteblivit.

Rockbjörnen och Ramp

Igår blev det klart vilka som nominerades till Rockbjörnen, vilket är Aftonbladets musikpris för er som inte känner till det, och som Agnes-fan var det ju inte särskilt roligt, om man säger så. Inte en enda nominering fick hon och självklart blir man ju lite sur över det. Vore ju enormt konstigt annars. Nu tänker jag dock inte skriva så värst mycket mer om det här, då jag helt enkelt försöker glömma bort alltsammans, men jag vill ändå nämna det faktum att all min respekt som jag har haft för det här priset har i stort sett försvunnit helt. Detta beror dock inte enbart p.g.a. att Agnes blev utan nominering i år, även om det såklart är en del av det, utan är snarare något som har växt sig större och större inom mig under de senaste åren. Just nu känns det inte som att jag vill rösta på Rockbjörnen alls i framtiden, men vem vet, jag kanske ändrar mig någon gång. Vi får se.

Men nu över till något helt annat istället. Igår kväll var nämligen Agnes med i UR-programmet Ramp, som sändes kl. 19.30 i SVT2. Har väl kollat på programmet någon gång förut, men det var också väldigt längesedan. Då var det exempelvis en helt annan programledare med mera, men nu tänkte jag inte fokusera på den biten utan på Agnes såklart. Tyvärr var hon inte med i studion utan fick enbart svara på ett par frågor om kärlek, som var programmets ämne denna gång, i ett inspelat inslag. Lite tråkigt, tycker jag, då det hade varit ännu roligare om hon hade fått vara med i studion och svarat på frågorna där istället. Men man kan ju samtidigt inte få allt, som det heter.

Oavsett vad så var det riktigt kul att se Agnes i TV igen och hon gav också väldigt bra svar på frågorna som hon fick. Behöver nog knappast nämna det egentligen, men självklart såg hon enormt snygg och vacker ut. Det enda som saknades var lite livesång från Agnes, för då hade det varit så perfekt som det bara kunde bli. Men så blev det dock inte, utan man fick nöja sig med studioversionen av On And On som spelades i bakgrunden under pratstunden. Inget fel med det såklart, men på något sätt vill man ju alltid höra Agnes sjunga live när hon är med i TV, oavsett vad det är för program.

Eller ja, jag vill det i alla fall.

Agnes klar för Melodifestivalen 2009!

Det har varit mycket spekulation kring Agnes vara eller icke vara i nästa års Melodifestival, men nu är det äntligen klart och officiellt att hon kommer att medverka. Hon kommer att sjunga låten Love, Love, Love, som är skriven av Anders Hansson. I och med att Anders också skrivit låtar till och producerat Agnes senaste album så känns det riktigt, riktigt bra. Ett bra och nära samarbete är betydligt viktigare än många tror och just därför känns den här låten som en hit redan nu, och det trots att jag inte ens har hört den ännu.

Givetvis hoppas jag att det kommer gå väldigt bra för Agnes i tävlingen, så att hennes Melodifestival-upplevelse kommer att bli lång. Att vinna kommer ju att bli enormt svårt med tanke på den tuffa konkurrensen som finns, men jag tänker i alla fall hålla tummarna för det bästa.

Innan jag avslutar detta inlägg, så vill jag bara tipsa er om Tommys speciella "Agnes-i-Melodifestivalen"-blogg som ni kan hitta här:

http://agnesimelodifestivalen.blogg.se

Han kommer skriva betydligt mer än jag om allt som händer kring Agnes och hennes medverkan i Melodifestivalen, så just därför råder jag alla MF-fantaster, och tillika Agnes-fantaster såklart, att hålla ögonen på hans blogg. Händer det något stort för Agnes under tävlingen så kommer jag självklart nämna det här också, men räkna inte med att jag kommer skriva om precis allt, då jag har så mycket annat som jag vill skriva om Agnes bortsett från hennes medverkan i Melodifestivalen.

RSS 2.0