En hemsida kantad av frustration

I väntan på min analys av Agnes musikvideo till hennes senaste singel i England, I Need You Now, så tänkte jag passa på att klaga lite grann. På vad, kanske ni undrar? Tja, jag har länge stört mig på vissa delar kring Agnes officiella hemsida och just därför känner jag att jag vill dela med mig av mina tankar. Det bör dock sägas att den officiella hemsidan har blivit enormt mycket bättre på senare tid, men perfekt är den inte på långa vägar. Låt mig berätta varför genom att lista ett antal punkter på saker med hemsidan som jag stör mig på:

- Framsidan ger ett felaktigt intryck

Ni har säkert sett att det på framsidan står med stora bokstäver; "Agnes, Release Me", eller hur? Jag har länge frågat mig själv varför det står så. Visst är det ett faktum att Release Me är en helt fantastisk låt på alla sätt och vis, och visst är det med hjälp av den låten som Agnes har tagit Europa med storm, men är det verkligen nödvändigt att skriva låttiteln tillsammans med hennes namn på startsidan?

Nej, det är det inte. Om ni frågar mig så ger detta helt fel signaler till de personer som surfar in på sidan, då vissa kanske tror att det är hennes enda hit och att precis allt kretsar kring just den låten och ingen annan. Det är ingen tvekan om att Release Me är en underbar låt, men snälla, låt det enbart stå "Agnes" på startsidan och inget annat. Kolla bara på hur den amerikanska hemsidan är designad. Är det verkligen så himla svårt att göra något liknande på den officiella hemsidan också? Jag hoppas inte det.

- Diskografin är helt uppåt väggarna

Alltså, detta förstår jag inte alls, om jag ska vara helt ärlig. Surfar man in på Agnes diskografi på den officiella hemsidan så möts man enbart av tre singlar; On And On, Release Me och Love Love Love. Ursäkta språket, men vad fan är det för jäkla skämt!? Jag förstår inte hur man kan ignorera det faktum att Agnes faktiskt har släppt tre album och hela sju singlar (åtta om man räknar duetten med Måns som en av hennes singlar) här i Sverige genom åren. Jag förstår helt enkelt inte.

Jag menar, oinvigda individer kan ju få för sig att Agnes endast har släppt tre singlar och inga album överhuvudtaget när de kollar upp diskografin på den officiella hemsidan. Personligen tycker jag att det är ett rent skämt och något som bara måste fixas till så fort som möjligt. Helst idag eller imorgon, tack.

- Snålt med innehåll på startsidan

Jag är inte rädd för att säga att Agnes officiella hemsida saknar en hel del innehåll som hade kunnat surfandet och upplevelsen kring hemsidan så enormt mycket bättre. Det är i alla fall min åsikt. Visst finns delar där man se Twitter-inlägg och de senaste kommentarerna, vilket i sig är bra, men det är alldeles för lite för att vara godkänt i mina ögon.

För att ta några exempel så finns det inte någon som helst del av hemsidan som är tillägnad Agnes-merchandise och liknande. Alltså, en del där man som fan kan köpa Agnes-relaterade saker såsom tröjor, muggar, framtida DVD:er och mycket mer. Detta tycker åtminstone jag är väldigt tråkigt, för jag hade i princip köpt varenda liten grej som fanns i så fall. Tänk så mycket pengar de skulle kunna tjäna på detta om någon bara tog tag i det.

En annan del som jag saknar på startsidan är något som brukar gå under namnet "Extras". Här ska man kunna ladda ned diverse Agnes-bakgrunder som man kan använda som skrivbordsunderlägg i sin dator. Några kanske tycker att en sådan avdelning skulle vara överflödig, men jag anser trots allt att hemsidan skulle "må bättre" om detta fanns tillgängligt för fansen.

- Fråga skivbolaget/management-delen av forumet känns helt meningslös

När jag först såg att det fanns en speciell del av forumet som helt var tillägnat våra (alltså fansens) frågor till Agnes skivbolag och/eller management, så blev jag enormt glad. Detta var något som jag hade drömt om länge. Nu skulle man slippa mejla hela tiden, vilket var något som hände väldigt ofta och jag överdriver inte heller. Men ville man få reda på något var det enda sättet som fanns. Nu skulle det dock bli ändring på detta. Eller?

Sanningen är tyvärr följande; denna del av forumet är i nuläget helt onödig och känns enbart som slöseri med tid, plats och en del annat som jag inte orkar rabbla upp just nu. Anledningen till att jag tycker som jag gör grundar sig helt enkelt i det faktum att man i stort sett aldrig får några svar på sina frågor. Visserligen har några svar synts till emellanåt, men det räcker inte för att det ska bli godkänt. Ska man ha denna tjänst, eller vad man nu vill kalla det för, så måste man också kunna leverera svaren snabbt utan några alltför större dröjsmål. Det gör man inte idag.

Som läget är just nu så kan de lika gärna ta bort hela rasket, om ni frågar mig. Jag menar, varför ha en tjänst som inte nyttjas fullt ut? Så himla meningslöst alltså!

- Nyheter som inte är nyheter alls

Till sist måste jag få klaga lite grann på nyheterna som publiceras på den officiella hemsidan. Eller nyheter och nyheter förresten, de borde kanske kallas för något helt annat. Jag menar, i princip alla "nyheter" som läggs upp på startsidan är inte nyheter överhuvudtaget för väldigt många av oss, vilket i mina ögon är en ren skandal.

Är det för mycket begärt att bli tilldelad riktiga nyheter som faktiskt är nyheter för oss fans? Jag tycker inte det och jag känner inte heller någon som inte håller med mig om det. Jag kan bara hoppas att detta blir bättre med tiden, även om hoppet tyvärr inte är så värst stort just nu.

---------------------

Ja, detta var alltså ett par punkter som jag personligen stör mig på när det kommer till Agnes officiella hemsida och jag hoppas innerligt att allt detta ordnas till inom en snar framtid. Vad tycker ni om det här? Har ni kanske några andra saker som ni stör er på? Skriv gärna och berätta i så fall.

Ni har väl röstat?

Nu är det inte lång tid kvar att rösta på Agnes som "Best European Act" i MTV Europe Music Awards 2009 och jag skriver detta korta inlägg enbart som en liten påminnelse för er alla.

Länken till omröstningen har ni här:

http://ema.mtv.se/rosta

Agnes live i New York - Splash

Nyligen så uppträdde Agnes på klubben "Splash" i New York, USA, vilket jag också nämnde tidigare här i bloggen och nu tänkte jag bjuda er på hela härligheten. Har själv kollat igenom klippet ett par gånger nu och jag förundras hela tiden över den stjärnglans som Agnes visar upp. Ett grymt framträdande och publiken låter riktigt bra de med, måste jag säga, vilket såklart är positivt. Varsågoda, här är klippet:


Agnes etta på Billboardlistan!

Det här blir ett väldigt kort inlägg, men jag bara måste ta tillfället i akt och gratulera Agnes och alla andra inblandade till första platsen på den amerikanska Billboardlistan för dansmusik. Alltså, detta är stort. Väldigt stort! Du är värd detta Agnes och ett stort grattis ännu en gång!

http://www.billboard.com/charts/dance-club-play-songs

Läget just nu...

Efter att ha kollat igenom videon till I Need You Now väldigt många gånger nu så tror jag att jag känner mig redo att skriva ännu en analys. Den kommer dock inte i det här inlägget, men ni kan lita på att den dyker upp hyfsat snart. Om jag ska vara helt ärlig så har jag aldrig skrivit tre stycken analyser så här pass nära varandra, vilket jag också nämnde i ett tidigare inlägg, men samtidigt har jag inga problem med det då jag älskar att skriva dem. Lika mycket som jag hoppas att ni gillar att läsa dem.

En annan sak som jag vill nämna lite snabbt är det faktum att Agnes kommer att framföra en klubbspelning i USA den 22:a oktober, vilket är väldigt snart. "Splash", som baren heter, ligger i New York och även om jag inte bor där så känner jag mig enormt exhalterad över spelningen. Då kan man ju bara ana hur spänd Agnes själv känner sig, men oavsett vad så är jag säker på att det går bra för henne. Jag menar, det är ju trots allt inte vem som helst som vi talar om här, eller hur?

Hur som helst, det var nog allt jag hade att skriva denna gång. Som sagt, håll utkik efter min analys av I Need You Now-videon och ha en fortsatt skön kväll!

I Need You Now - Musikvideon

Musikvideon till Agnes senaste singel i England, I Need You Now, har nyligen haft premiär. Ni kan titta på underverket här nedan:


Min analys av den nya Release Me-videon

RELEASE ME - Musikvideo Version 2.0
REGISSÖR: Thomas Kloss
PRODUCERAD AV: Brett Marx - Interscope/Geffen Records/Universal Music Group (UMG), United States of America

Det brukar inte vara vanligt att jag skriver två analyser så här pass nära varandra, men ibland blir det bara så. Hur som helst, analysen kommer denna gång att beröra den nya Release Me-videon som ganska nyligen släpptes till den amerikanska marknaden. Sedan den släpptes har åsikterna varit många och av diverse olika slag, då vissa gillar den och vissa gillar den inte alls. Jag kan redan nu säga att jag är en av dem som gillar den här videon och ganska rejält dessutom. Men låt oss nu komma igång med själva analysen och precis som vanligt innehåller den fyra kategorier som jag anser vara intressanta att skriva om.

- BUDGETEN

När jag skrev min analys av originalvideon till Release Me så var det inget snack om att den var Agnes dyraste video just då och faktum är att jag kan säga exakt samma sak om den nya videon också. Det finns nämligen inga som helst tvivel hos mig som säger att den här videon inte skulle vara Agnes absolut dyraste video för närvarande.

Hur kan jag vara så säker då, kanske ni undrar? Tja, det var faktiskt inte så svårt att komma fram till den slutsatsen. I min förra analys (den om On And On-videon) så skrev jag att snygga musikvideor inte nödvändigtvis behöver vara dyra för att se bra ut och tittar man på just nämna On And On-video så är den ett praktexempel på just det. En riktigt vacker video som har i princip allt och är dessutom gjord i Göteborg av alla ställen. Grejen är bara att man inte märker att den faktiskt är gjord här i Sverige överhuvudtaget om man bara kollar på själva videon. Jag vet att jag redan nämnde allt detta i min förra analys, men jag känner att det är nödvändigt att ta upp det igen.

Vänder man sedan blicken mot den nya Release Me-videon så märker man dock direkt att den inte är skapad här i Sverige. Alltifrån de grymma bilderna till klippningen, de fantastiska kläderna och inte minst känslan man får när man tittar på den avslöjar (i alla fall för mig) att den är gjord i USA, vilket innebär att jag också drar den slutsatsen som jag gör, nämligen att detta är Agnes dyraste video just nu. För även om Interscope kanske inte la ned lika mycket pengar på Release Me-videon som exempelvis den senaste videon till Pussycat Dolls, Eminem, Black Tide eller Guns ´N Roses så kan jag i stort sett garantera att budgeten för Agnes nya video är i en helt annan liga än hennes tidigare alster. Att ens påstå något annat vore befängt, om ni frågar mig.

Jag har alltid tjatat om hur förbaskat svårt det är att spekulera kring pengar och dylikt. Detta gör att jag alltid känner mig lite extra glad inombords när jag slipper fundera för mycket och bara rätt och slätt kunna konstatera att ja; den här videon är Agnes dyraste video hittills och den ser verkligen helt makalöst snygg ut.

- KLÄDERNA

Som den nybörjare på mode som jag är (ni vet nog att jag måste skriva det här vid det här laget) så kan jag egentligen inte säga så mycket om de kläderna som Agnes bär i den nya Release Me-videon, men jag kan säga att de är enormt snygga och hon passar verkligen i dem allihopa. Jag brukar ju alltid nämna hur många klädesplagg som hon har på sig och det hade jag tänkt göra även denna gång, om inte någon misstycker. Såvitt jag kan se så bär hon tre olika outfits i videon där den första är en kombination av ett par något trasiga blåa jeans (att Agnes älskar jeans visste vi ju, eller hur?) och en svart topp med lite silverattiraljer som tillbehör. I början av videon så tar hon även på sig en svart jacka över toppen, men det ser jag knappast som en helt ny klädsel, vilket jag hoppas att ni förstår.

Det är också när hon har dessa kläder på sig som hon har håret uppsatt i hästsvans, vilket konstigt nog verkar störa vissa människor. Personligen så förstår jag inte varför (jag menar, det är ju knappast första gången som hon har haft håret i hästsvans), då hon som vanligt ser riktigt snygg ut, men olika åsikter hör ju till vardagen och är något man får räkna med. Det är förresten därför som jag inte har några som helst problem med att säga att Agnes passar riktigt bra i den här klädseln och att frisyren faktiskt är själva pricken över i:et, som det så fint heter.

Nästa klädsel som Agnes visar upp i videon är en otroligt snygg silverklänning som, enligt mig, passar henne perfekt. Jag kan inte minnas att hon har haft på sig något liknande tidigare, men jag skulle definitivt vilja se henne i en liknande dress fler gånger i framtiden. Tillsammans med klänningen så har hon också på sig ett par hyfsat stora örhängen (knappast någon nyhet när det gäller Agnes) och de passar helheten riktigt bra, tycker jag. I överlag en riktigt fin klänning som Agnes verkar trivas rätt bra i.

Då har vi kommit till den tredje och sista klädseln för denna gång och jag kan direkt säga att detta är min personliga favorit av dem som hon har på sig i videon. Den visas upp först när andra versen drar igång och jag kan ärligt säga att jag blev helt hänförd av hur snygg Agnes var i den. När hon spatserar runt kring glödlamporna iförd just denna klänning, som för övrigt är vit och enaxlad (eller vad det nu kallas), så kan man inte slå undan hur fantastisk vacker hon är. Den vackraste ängeln som jag någonsin har sett, vore nog en passande beskrivning, men jag är inte säker på om ens det är tillräckligt.

Nåväl, snygg är hon i alla fall och till den vita klänningen så har hon även på sig lite smycken, därav en del faktiskt verkar sitta på själva klänningen. Sedan har hon ju självklart ett par fina örhängen på sig och som vanligt passar de henne riktigt bra. Som jag nämnde innan så är detta utan tvekan min favoritklädsel bland dem som Agnes har på sig i videon och har vi tur så kanske vi får se henne iklädd denna klänning under nästa TV-sända gala eller dylikt. Man kan ju alltid hoppas, eller hur?

- KAMERA/REDIGERING

Då har vi kommit fram till delen av analysen där det är dags att syna redigeringsarbetet och dylikt lite närmare. Jag tyckte att originalvideon hade några riktigt häftiga scener där man bl.a. fick se Agnes göra sin numera kända "powerwalk" och lite annat smått och gott. Det var en enorm skillnad från originalvideon till On And On, som ju bekant gjordes tidigare. När nu även Release Me skulle få en helt ny video så hade jag såklart ganska höga förväntningar på hur arbetet bakom kameran skulle genomföras. Så, hur tycker jag då att det blev?

Jodå, väldigt bra, måste jag säga. Jag vet inte vad det är, men på något sätt så märker man direkt att det är en amerikansk video man tittar på. Den nya Release Me-videon bjuder oss tittare på en kalvalkad av snabba klipp på Agnes när hon dansar och sjunger. Även "powerwalken" gör comeback i början av videon, vilket var riktigt kul att se. Hela scenen är dessutom filmad på ett väldigt bra sätt och man kan nästan känna kraften som Agnes förmedlar genom TV-rutan. Eller ja, datorskärmen blir det ju för min egen del, men varför haka upp sig på detaljer.

Hur som helst, i bakgrunden ser man en hel del dansare som far omkring, men lyckligtvis fokuserar inte kameran på dem i någon större utsträckning, vilket i mina ögon är så positivt det bara kan vara. Jag menar, i och med att detta är den första videon som Agnes släpper i USA så är det enormt viktigt att man inte fokuserar på "fel" saker, så att säga. Nu säger jag inte att det är något fel med dansare, men det är Agnes som är huvudnumret och det ska också förmedlas på ett bra sätt genom musikvideon, vilket också sker.

Jag har kollat på videon många gånger nu i jakt på scener, kameravinklar eller liknande som jag stör mig på, men faktum är att jag inte hittar så mycket sådant. Hela videon är filmad på ett mycket bra sätt och håller hög kvalitet. Det enda jag egentligen saknar är ännu fler närbilder på Agnes, men i det stora hela kunde jag inte vara mer nöjd med hur kameran och redigeringen har skötts av det amerikanska produktionsbolaget.

- HANDLING

Det finns mycket som folk har åsikter om när det gäller den här nya Release Me-videon, men jag kan utan tvivel säga att det är handlingen (eller snarare bristen av densamma) som har diskuterats mest. Å ena sidan kan jag förstå vad de menar, men samtidigt förstår jag inte alls. Går det ihop? Vet vet, men det kvittar egentligen. Huvudsaken är i alla fall att en hel del personer inte uppskattar det faktum att den nya Release Me-videon inte har en handling och de är sannerligen inte rädda för att basunera ut det.

Jag vet inte hur många gånger som jag har skrivit om det här (måste varit mer än en gång i alla fall), men personligen kunde jag inte bry mig mindre huruvida en musikvideo har en handling eller inte. Vissa tycker att en handling förstärker upplevelsen och visst, till viss del kan jag hålla med där. Ni som har läst min förra analys vet att jag skrev lite grann om hur en grym handling kan lyfta en video till oanade höjder om det görs rätt. Nu är det dock så att det inte alltid görs rätt alls, utan helt fel. Detta sker oftast när regissören och producenterna försöker sig på konststycket att lägga in en handling som egentligen inte behövs.

Hade den nya Release Me-videon blivit bättre med en genomsyrande handling? Medan vissa utan tvekan skulle svara "Ja" på den frågan, så är det svårt att säga om den faktiskt hade blivit bättre om man hade klämt in en handling mitt i alltihopa. Enligt mitt tycke är videon i stort sett perfekt som den är, bortsett från vissa småsaker. Enligt mitt tycke hade en handling inte tillfört ett dugg, utan snarare gjort att man varit tvungen att fokusera på saker som faktiskt inte betyder så värst mycket i slutändan i alla fall.

En annan sak som har påpekats är det faktum att Agnes är "för glad" i videon, då texten till Release Me faktiskt är ganska sorglig. De menar då att originalvideon är bättre i detta avseendet och visst, folk får ju tycka som de vill. Håller jag med? Nej, det gör jag inte. Okej, att texten är någorlunda nedstämd och sorglig kan jag väl hålla med om till viss del, men det finns inget som säger att den nya videon "gör fel" på något sätt. Allt hänger nämligen på hur man som individ väljer att tolka texten och där vissa väljer att tolka den enbart som en allvarlig och ledsam text, så kan man också tolka den helt tvärtom.

Vad jag menar är att där den första Release Me-videon hade en mer allvarlig ton, vilket också var passande just då, så ville de med den nya visa att Agnes faktiskt har lagt allt det där tråkiga som texten beskriver bakom sig och känner sig starkare, gladare och mer dansvillig än någonsin tidigare. Är det fel? Självklart inte. Det finns som sagt flera olika sätt att både tolka och göra musikvideor på. Att någon av dessa tolkningar skulle anses vara "fel" eller liknande bara för att det inte var det sätt som den stora massan hade förväntat sig låter helt befängt, enligt mig.

Jag vet inte om folk har glömt bort det, men faktum är ju att originalvideon till Release Me inte visade upp någon handling heller och det var ju en riktigt bra video, eller hur? Själv har jag nyligen kollat in både originalet och den nya videon ett flertal gånger efter varandra och personligen tycker jag att de faktiskt påminner en hel del om varandra, både när det gäller upplägg och annat, även om den nya såklart är snyggare. Ingen av dem skryter dock med någon speciell handling, som sagt, så jag förstår verkligen inte de negativa kommentarerna kring den nya videon om just detta.

Oavsett vad så vet jag att detta är något som kommer att diskuteras under lång tid framöver och som jag har sagt tidigare; jag har absolut inget emot musikvideor med handling, men då måste det också ske under rätt former och inte bara slängas in hur som helst. Den nya Release Me-videon behöver, enligt mig, inte någon handling, utan är helt perfekt som den är. Det är min åsikt och den står jag för.

- RESUMÉ

Hur man än gör en video så är det ett rent faktum att alla inte kommer att vara nöjda med resultatet. Så är det bara och det är något som man måste acceptera. För även om jag själv tycker att den nya Release Me-videon är fantastisk på alla sätt och vis, så finns det dem som inte alls håller med om det och givetvis får de tycka som de vill. Detta är ju självklart allmän kännedom, men jag vill nämna det ändå.

En sak som jag inte har tagit upp ännu och som kanske några av er undrar över, är om jag tycker att den nya Release Me-videon är Agnes bästa musikvideo någonsin? Är den t.o.m. bättre än den nya On And On-videon, som jag tidigare hade beskrivit som ett mästerverk? Svaret på den frågan är inte den lättaste för mig att svara på, men som läget är just nu så måste jag nog säga att de båda är likvärdiga. Två fantastiska videor, helt enkelt. Ett tråkigt svar måhända, men det är i alla fall så jag känner för närvarande.

En annan sak som jag måste få ur mig innan jag avslutar är att när jag först såg den nya Release Me-videon så var det verkligen en upplevelse som hette duga. Just då i det ögonblicket var det i princip bara en enda tanke som flög omkring inne i huvudet på mig och den tanken hade ingenting med videons uppbyggnad eller dylikt att göra, utan just då tänkte jag bara;

"Fasen vad stolt jag är över dig, tjejen!"

Agnes under inspelningen av den nya Release Me-videon
Bild: www.agnesmusic.com

Agnes = Best Swedish Act!

Innan jag bjuder er på min analys av den nya Release Me-videon, vilket blir i nästa inlägg, så måste jag gratulera Agnes som tidigare idag tillkännagavs som vinnare till MTV-priset "Best Swedish Act" i samband med Europe Music Awards 2009 och jag är så himla glad alltså! Hon var verkligen värd att vinna. Hur som helst, detta betyder att hon kommer att representera Sverige i omröstningen till "Best European Act", så nu gäller det att rösta ännu mer.

Länken till omröstningen hittar ni här nedan:

http://ema.mtv.se/rosta

Agnes live i Norge - NRJ At The Club

I dagarna så besökte Agnes den norska huvudstaden Oslo för att sjunga i samband med NRJ At The Club och jag måste säga att jag alltid blir lika imponerad när jag ser och hör henne sjunga live, oavsett om det i verkligheten eller på TV. När nedan kan ni alltså se hennes fantastiska akustiska framträdande av Release Me under NRJ-eventet i Norge. Enjoy!


You Rain

På den senaste tiden har det ju varit väldigt mycket fokus på On And On och Release Me (av goda skäl givetvis), men faktum är att det finns en helt ny låt på den tyska utgåvan av Agnes senaste album, Dance Love Pop, och jag måste bara få säga att den är makalöst vacker. Låten, som heter You Rain, är en ballad som innehåller alltifrån ett stämningsfullt intro till en maffig kör och lägger man till Agnes underbara röst så har man ett recept på succé. Tillsammans med Big Blue Wall så är You Rain utan tvekan en av de allra bästa balladerna som Agnes har gjort på senare tid och jag är enormt imponerad.

Enda problemet är ju bara att den enbart finns på den tyska utgåvan av albumet, vilket innebär att jag måste importera ett exemplar från någon av de tyska nätbutikerna som säljer skivor som exempelvis Amazon. Inget jättestort problem i sig, men nog är det irriterande alltid. Sedan förstår jag inte varför You Rain blev exkluderad från den svenska utgåvan, om den nu inte spelades in efter releasen förstås, men även om den hade varit det så kunde de väl ha lagt till den på The LLL Edition eller något liknande.

Nåja, en grymt bra låt är det i alla fall och tills jag får skivan i mina händer finns ju lyckligtvis alltid YouTube att tillgå. Tryck på play och njut.


En söndagsnotis

Tänkte bara skriva ett litet kort inlägg för att tala om att jag fortfarande inte kan säga exakt när min analys av den nya Release Me-videon kommer att dyka upp här i bloggen, men jag kan lova att det blir hyfsat snart. Oavsett vad så kan jag i alla fall säga att det kommer att bli en positiv analys då jag, till skillnad från många andra, faktiskt gillar den nya videon på alla sätt och vis.

Om jag ska vara helt ärlig så kan jag inte förstå många av de negativa argument som vissa lägger fram, men jag antar att man inte kan förstå precis allt här i världen. Hur som helst, analysen är på gång och jag hoppas att ni kommer att gilla den även om ni kanske inte håller med i allt som jag skriver.

Ha en fortsatt skön söndag!


Den nya Release Me-videon!

Nu har äntligen den nya amerikanska Release Me-videon haft premiär och jag fullkomligt älskar den! Mer djupgående åsikter än så tänker jag faktiskt inte dela med mig av för närvarande, utan det blir till att vänta tills analysen är klar. När det blir vet jag inte ens själv i nuläget, men jag lovar att ni kommer att kunna läsa den inom en hyfsat snar framtid. Tills dess får ni njuta av videon här nedan. Varsågoda!


RSS 2.0