Nickelodeon Kids Choice Awards 2010

Jag vet att jag inte har skrivit på ett tag, men det beror helt enkelt på att jag inte har haft tid (vilket till stor del har sin grund i de olympiska spelen som pågår just nu). Hur som helst, jag tänkte i alla fall be er alla att rösta på Agnes som är nominerad i kategorin "Bästa artist/grupp" på Nickelodeon Kids Choice Awards 2010. Personligen vet jag inte sådär hemskt mycket om det här priset, men information (och möjlighet att rösta) finns på hemsidan som ni kan nå genom att klicka på länken här nedan:

http://www.kcas.se/voting.html

Kom igen nu alla och rösta på!

Topp 5 - "Dance Love Pop"

Efter två stycken topp 5-listor så har nu turen kommit till Agnes senaste album, Dance Love Pop. Jag har funderat länge och väl på hur jag ska bygga upp den här listan, då det har släppts väldigt många versioner av albumet, men till slut så bestämde jag mig för att basera alltsammans på originalet. Då menar jag alltså den svenska versionen som släpptes under hösten 2008. Håll till godo!

5 - Look At Me Now

En riktigt skön upptempolåt som jag har gillat sedan jag hörde den för första gången.  Några kanske tycker att den är lite väl “enkel” i sin uppbyggnad och liknande, men personligen tycker jag att den har ett grymt sväng och det räcker väldigt långt för min del.

4 - Sometimes I Forget

Det finns inte lika många regelrätta ballader på Dance Love Pop som på Agnes tidigare album, men några finns det och Sometimes I Forget är en av dem. En låt som Agnes själv har varit med och skrivit, vilket man utan tvekan känner av när man lyssnar på den. Har dessutom hört henne sjunga den live, vilket är något som jag aldrig kommer att glömma.

3 - On And On

On And On var den första singeln från Dance Love Pop här i Sverige och det är verkligen en låt som gör att man vill dansa så fort man hör den. Inte för att jag är speciellt bra på att dansa eller nåt, men vad gör det när låten är så himla bra. I nuläget har det gjorts två olika musikvideor till den och som jag har förstått det hela så är även en tredje på gång, vilket ska bli enormt spännande att se.

2 - Big Blue Wall

När jag läste titeln till den här låten så visste jag att den skulle vara något alldeles extra och visst tusan hade jag rätt. Big Blue Wall är utan tvekan den bästa balladen på Agnes tredje album och jag ryser alltid lika mycket av välbehag varje gång jag lyssnar på den.  Den har en slags mystisk känsla över sig som är svår att beskriva, men som man märker av direkt så fort man hör de inledande tonerna från pianot. Lägg till den fantastiska texten och Agnes underbara röst så har vi det mästerverk som stavas Big Blue Wall.

1 - Release Me

Inte särskilt förvånande kanske, men enligt mig så finns det ingen bättre låt på Dance Love Pop än Release Me. Jag menar, den har ju i princip allt som man kan önska sig. Ett grymt sväng, en fantastisk text och en Agnes i absolut högform. Jag kommer så väl ihåg när jag såg henne framföra den här låten live under hennes senaste turné här i Sverige (som jag också har skrivit om här i bloggen) och just då i det ögonblicket så var jag i extas flera gånger om. Det är ju inte för intet som Release Me har sålt mer än 700.000 exemplar världen över.

Enligt mig så är den The Dance Anthem över alla andra. Inget snack om saken.

Agnes tredje album


Topp 5 - "Stronger"

Har försökt att skriva den här topp 5-listan av Agnes andra album, Stronger, i ett par dagar nu, men har tyvärr inte kunnat logga in på blogg.se av någon knasig anledning. Jag har aldrig haft det problemet tidigare, men nog om det, för nu verkar det ju fungera i alla fall. Lika bra att jag sätter igång direkt. Varsågoda!

5 - I Believe In You

Kommer kanske som en överraskning för många, men för min del är detta en given låt på den här listan. Introt är grymt bra och hela låten känns enormt härlig på ett sätt som är lite svårt att förklara. En enormt underskattad låt, enligt mig.

4 - Love Is All Around

En upptempolåt som bjuder lyssnaren på ett grymt sväng, vilket är precis vad man behöver under vissa stunder. Kan inte säga att jag fastnade för den direkt, men den har utan tvekan växt under alla dessa år och nu i efterhand kan jag verkligen inte förstå varför de inte släppte den som singel. Kan någon förklara det för mig?

3 - Top of the World

Även denna låt borde ha släppts som singel, enligt mig. Jag menar, tänk er bara hur pass grym videon hade kunnat bli. Men nu är det som det är och jag kan ju trots allt glädjas åt det faktum att Top of the World är en av Agnes bästa låtar någonsin. Alltifrån soundet till texten är makalöst bra och även om det aldrig kommer att hända så tänker jag fortsätta hoppas på en video. Den förtjänar det.

2 - (What Do I Do With) All This Love

Det här är en väldigt fin ballad som betyder enormt mycket för mig, vilket jag också har skrivit om en hel del här i bloggen tidigare. Om ni inte vet vad jag pratar om så har det med min morfars död att göra och jag blir alltid lika emotionell när jag lyssnar på den. En av Agnes absolut bästa ballader, enligt min ringa mening.

1 - Champion

Trots att (What Do I Do With) All This Love är en helt underbar låt så kan den dock inte slå den allra största och bästa låten på hela albumet; Champion. Pianospelet är helt fantastiskt och tillsammans med Agnes underbart varma röst blir det en ren njutning att lyssna på, varje gång. Jag skulle kunna skriva enormt mycket mer om hur mycket jag älskar den här låten, men är det verkligen nödvändigt? Jag menar, är det inte bättre att lyssna på den istället? Det är i alla fall vad jag tänker göra nu.

Agnes andra album


Topp 5 - "Agnes"

Alla har vi ju våra egna favoritlåtar med Agnes och detta gäller såklart även mig. Men istället för att göra en lista som innehåller låtar från alla albumen så tänkte jag fokusera på ett album i taget, då alla tre har riktigt grymma låtar. Logiskt sett så borde man väl börja med Agnes självbetitlade debutalbum och det är precis det som jag tänker göra också. Håll till godo!

5 - Emotional

En låt som jag inte riktigt fastnade för direkt, men som verkligen har växt med tiden. Med sin sköna rytm, fina melodi och Agnes underbara röst så gör den mig glad varje gång som jag hör den.

4 - Let Me Carry You

Det finns ett antal ballader på Agnes debutalbum och även om detta inte är den allra bästa av dem så är det en helt fantastisk låt. Det är en sån där låt som man lyssnar på flera gånger och bara myser medan man gör det.

3 - I Believe

Ännu en ballad och en riktigt underbar sådan. Jag kommer så väl ihåg när Agnes sjöng den här låten under hennes första turné 2006. Alltså, man kunde inte annat än att älska det man hörde. Hon sjöng den med en sån värme och känsla att jag får gåshud än idag så fort jag tänker på det. Alltså, hon bara måste sjunga den här live snart igen. Hon bara måste.

2 - Forever Yours

Utan tvekan den bästa icke-balladen på Agnes debutalbum. Forever Yours bjuder lyssnaren på en grym resa med sitt underbara sound och jag kan verkligen inte trötta på den. Är inte säker på exakt hur många gånger som jag har lyssnat på den till dags dato, men att det är enormt många gånger är en underdrift.

1 - Right Here Right Now (My Heart Belongs To You)

Överraskade över mitt val? Nä, jag trodde väl inte det. Right Here Right Now är, enligt mig i alla fall, inte bara en ballad. Den är något mer än så. Det är svårt att sätta fingret på exakt vad jag menar, men det här är en sån där fantastisk låt som inte bara betyder enormt mycket för mig utan också för Agnes, då detta var hennes allra första singel. När jag hade inhandlat singeln under vintern 2005 var det i princip det enda jag lyssnade på just då och jag får fortfarande samma varma och underbar känsla i kroppen när jag lyssnar på den idag. Det, om något, är ett klart bevis på att den här låten är något mer än bara en låt. Den är ett mästerverk.

Agnes självbetitlade debutalbum


Agnes live i Norge - Gullfisken

Nyligen så uppträdde Agnes i Norge i samband med galan Gullfisken, som ger ut priser till de bästa reklamfilmerna. Personligen så vet jag inte mycket mer än så om själva galan, men Agnes framträdande med Release Me var som vanligt grymt bra! Här nedan kan ni kolla på det:


Agnes prisad två gånger om!

Trots att Agnes blev utan priser på både Grammis och P3 Guld tidigare i år, vilket jag har visat min frustration över både en och två gånger här i bloggen, så finns det faktiskt lite rättvisa kvar här i världen. För några dagar sedan tog hon nämligen hem priset för "Årets bäst klädda artist" på ELLE-galan, vilket såklart var grymt roligt. Jag menar, om det är någon som är värd att vinna det priset så är det Agnes, då hon alltid klär sig enormt snyggt och stilfullt. Har sett lite bilder och videor från galan och jag kan utan tvekan säga att hon var snyggast även under själva tillställningen. Inte särskilt överraskande, jag vet, men vad gör det.

ELLE-priset är inte allt dock. Igår kväll var det dags för den årliga Gaygalan och vad händer om inte ännu en succé för Agnes då hon fick gå upp på scen och ta emot priset för "Årets artist". Helt fantastiskt kul alltså! Hon var nominerad till detta pris även förra året, men då fick hon tyvärr gå hem tomhänt. I år var det annorlunda dock och ni kan ju bara gissa er till vilken glädje som jag känner just nu.

Ett stort Grattis till dig, Agnes! Du är verkligen bäst på alla sätt och vis!

RSS 2.0