Mina tankar kring nästa singel i England

Det har ju varit en hel del spekulationer den senaste tiden kring Agnes nästa singel i England, och precis som Tommy har gjort i sin blogg, så tänkte även jag dela med mig av mina personliga tankar. Ni som vill läsa vad Tommy tycker kan hitta inlägget här:

http://agnesworldwide.blogspot.com/2009/07/my-thoughts-about-next-uk-single.html

När jag fick reda på att On And On inte skulle bli nästa singel i England så tappade jag hakan, rent ut sagt. Jag menar, här har man hela tiden tagit för givet att det skulle bli On And On och så kommer en ansvarig på AATW med kommentaren att det inte kommer att hända. Visste inte riktigt vad jag skulle tänka i det läget, men jag skulle ljuga om jag sa att jag inte blev upprörd. Steve, som den ansvarige heter, skrev att låten var för "Euro" för att kunna släppas som singel i England och ärligt talat så förstår jag inte ett dugg av vad han menar med det.

Jag menar, har 3 Beat Blue (Agnes engelska skivbolag) och resten av dem som hon jobbar med därborta inte insett hur grymt bra On And On faktiskt är, eller? Jo, det har de nog (annars ska de få med mig att göra, lita på det), men de, om några, borde ju veta vad som fungerar i England och vad som inte gör det.

Nåja, oavsett vad så lär det bli spännande att se hur detta utvecklar sig. Speciellt med tanke på att det finns en chans att de kommer att släppa en helt ny låt som singel istället för de som redan finns på Dance Love Pop. I så fall undrar man ju förstås hur den kommer att låta och huruvida den enbart kommer att släppas i England eller även här i Sverige? Kan det t.o.m. vara så att den också kommer att släppas som singel inom våra gränser i samma veva som den dyker upp hos britterna?

Nja, kanske inte, men vem vet. Underligare saker har hänt.


Agnes live i England - Nightingale´s

Nyligen så besökte Agnes Birmingham i England för att uppträda på ett ställe som heter Nightingale´s och där sjöng hon två låtar, On And On och Release Me. Här nedan kan du se båda dessa grymma framträdanden:

 


A small update

Idag fick man höra den väldigt trista nyheten att Agnes är sjuk och inte kommer att kunna genomföra spelningen som hon skulle ha i Sollefteå under morgondagen. Riktigt tråkigt, som sagt, och speciellt med tanke på att hon även har ett par spelningar i UK under helgen. Vi får helt enkelt hoppas att hon hinner bli frisk så snart som möjligt, då det aldrig är roligt att vara sjuk.

I övrigt så väntar jag personligen på hennes spelning i Jönköping den 14:e augusti, vilket jag också har berättat om tidigare här i bloggen. Är Agnes bara frisk så kommer detta att bli åttonde gången som jag träffar henne live och gissa om jag känner mig peppad alltså. Förra gången (i Hultsfred) så fick jag inte filma, men denna gång ska inget stoppa mig och dessutom hade jag tänkt ta lite bilder med min nya systemkamera som jag köpte för ett antal veckor sedan. Lär ju knappast bli sämre bilder än de jag tog med min gamla, som jag för övrigt har lämnat tillbaka till affären, då den inte fungerar alls längre.

Just nu känner man sig både uppe och nere, om man säger så. Uppe för att man längtar efter spelningen i augusti, men också nere för att Agnes är sjuk för närvarande och man inte har en aning om vad det är för fel på henne. Man tycker ju att hennes management borde ha lagt upp lite information kring det hela på hemsidan, så att vi fans vet vad som gäller, men än så länge så står det absolut ingenting där. Trist, med tanke på hur snygg och funktionell hemsidan faktiskt är nuförtiden.

Nåja, man får väl bara gilla läget, antar jag. Ha en riktigt trevlig fortsättning på kvällen allesammans!

Agnes nya officiella hemsida!

Det tog sin lilla tid (läs: enormt lång tid), men nu är äntligen Agnes nya officiella hemsida uppe och den ser enormt mycket bättre ut om man jämför med den gamla. Hela sidan känns dessutom betydligt mer proffsig, vilket såklart är ett stort plus i min bok, men också något som egentligen borde varit en självklarhet redan från början när den gamla hemsidan hade premiär. Men låt oss nu glömma det där gråa skräpet, vilket det faktiskt var, och istället ställa in fokus på den nya hemsidan.

Adressen är fortfarande densamma, så har ni inte kollat in den ännu så är det hög tid att ni gör det så snart som möjligt. När ni väl är där så får ni för allt i världen inte glömma att registrera er på forumet, som är ungefär tusen gånger bättre och mer användarvänligt än det gamla. Vi ses där!

www.agnescarlsson.se

Release Me - "Lotta på Liseberg"

För ett tag sedan var Agnes gäst hos Lotta Engberg i hennes allsångsprogram, "Lotta på Liseberg", som i år sänds i TV4. Hon framförde sin hit Release Me på ett helt storslaget sätt och jag hade tänkt dela med mig av klippet här i bloggen betydligt tidigare, men tyvärr blev det aldrig av. Men här är klippet i alla fall, så varsågoda!


Jag och agnes.owns.it

Ända sedan Agnes vann Idol-finalen 2005 så har det funnits en speciell sida på nätet som har i princip allt kring denna underbara sångerska och det Marcos fansida, agnes.owns.it. Men som det ser ut just nu så verkar det inte bli några fler uppdateringar under en tid framöver, då Marco har bestämt sig för att ta en time-out, eller en semester om man så vill. När jag läste detta för ett par timmar sedan så fick jag en enorm chock, för det var verkligen inget som man var beredd på.

a.o.i. har tuffat på i stadig takt så länge nu att man, eller i alla fall jag, nästan har glömt bort hur mycket tid, svett och tårar som Marco faktiskt lägger ner i arbetet med hemsidan och det i stort sett varje dag. Jag vet inte hur ni andra tycker och tänker kring det, men personligen så är jag enormt imponerad över hans styrka.

Själv har jag bara jobbat med hemsidor och dylikt under en väldigt kort tid i mitt liv, så jag har med andra ord inte mycket erfarenhet att tala om, men även jag hade svårt att få tiden att räcka till ibland. Det var inte så att jag inte ville uppdatera, men jag hann bara inte, och jag kan bara anta att det är något liknande som Marco går igenom just nu.

När Agnes var färdig med sitt andra album, Stronger, så tog hon en ganska lång paus (ja, inom musikvärlden i alla fall) innan hon kände sig redo att släppa Dance Love Pop. Under denna paus så hände det väl inte sådär jättemycket kring Agnes, men det som hände, det kunde man läsa om på a.o.i. För även om svensk media, dåvarande skivbolag (SonyBMG) m.fl. inte gav oss fans någon information kring Agnes att tala om, så körde Marco på för fullt ändå och det ska han ha en stor eloge för.

-------------------------

Marco, du ska veta att jag respekterar ditt beslut fullt ut och jag förstår också varför du behöver ta en semester från alltihop, men jag hoppas verkligen att du kommer tillbaka inom en snar framtid. Tills dess så kan du lita på att jag tänker fortsätta surfa in på a.o.i. varje dag ändå. För även om du inte uppdaterar den för närvarande, så är det fortfarande en fansida i absolut världsklass.

Topp 5 - upptempo

Ja, då var det alltså dags för mig att lista mina Agnes-favoriter av det lite snabbare slaget. Förra gången var det ju enbart ballader som gällde och nu är det alltså dags för upptempo-låtarna. Känns ganska onödigt att dra ut på det hela när ni ändå bara vill se listan, så varsågoda!

5 - Love Is All Around

En av många grymma låtar från Agnes andra album, Stronger, och en som också borde släppts som singel när det begav sig. Men jag förmodar att SonyBMG var alldeles för trögtänkta (plus en hel del andra saker som jag inte tänker nämna här) för att inse hur pass grym Love Is All Around är. Oavsett vad så är det en mycket bra låt som, enligt mig i alla fall, hör till Agnes bästa.

4 - Forever Yours

Även detta är en låt som jag hade velat se som singel. Vissa kanske inte tycker att Forever Yours är en riktig upptempo-låt, utan något mellanting istället, men nu är detta min lista och jag tycker definitivt att den har sin plats här. Sedan får andra säga vad de vill om saken. Exakt vad det är som gör Forever Yours så bra är svårt för mig säga, men jag gillar verkligen rytmen och Agnes röst lyfter den till oanade höjder. En av många pärlor från Agnes debutskiva.

3 - On And On

Första singeln från Dance Love Pop var och är fortfarande en riktigt bra låt och jisses vad det svänger om den alltså. När jag hörde den första gången blev jag varm i hela kroppen, för detta är utan tvekan en av Agnes bästa låtar. Ni kan ju bara gissa hur mycket jag har dansat till den sedan den släpptes och nej, jag tänker inte lägga upp någon bild som visar upp mina moves. Inte för att jag har några moves, men ändå.

2 - Look At Me Now

En riktigt grym låt som, enligt mig, inte har fått den uppskattning den förtjänar. Många anser att den är lite för lättsam eller dylikt, men personligen kan jag inte bry mig mindre. Look At Me Now är en enormt svängig låt som jag väldigt gärna skulle vilja se som en framtida singel och jag hoppas verkligen att det blir så. Ni som av någon anledning inte har upptäckt det grymma med Look At Me Now än; ge den en chans till vetja. Ni har knappast något att förlora.

1 - Release Me

Överraskad? Nej, inte jag heller. Release Me är, enligt mig (och säkert enormt många andra också), Agnes absolut bästa upptempo-låt. När jag tänker efter så är det nog hennes bästa låt överhuvudtaget, oavsett genre. Det finns så mycket positivt man kan säga om Release Me att jag knappt vet var jag ska börja, men den har ett speciellt beat som gör att man inte kan göra annat än att älska den.

Agnes röst gör ju dessutom sitt för att man bara måste höra den en gång till, och en gång till, och en gång till, och en... ja, ni fattar vinken. Release Me är, enligt mig, ett magnifikt musikstycke som jag med all säkerhet kommer att dansa till så länge som mina ben klarar av uppgiften. Time to release my body!

Topp 5 - ballader

Agnes har som ni säkert vet gjort en hel del ballader genom åren, men vilka är egentligen hennes absolut bästa någonsin? I detta blogginlägg hade jag tänkt lista mina fem favoritballader med Agnes och jag har också funderat på att göra likadant med hennes lite mer snabbare låtar vid ett senare tillfälle. Men nu är det alltså enbart ballader som gäller och det är väl lika bra att vi kör igång direkt.

5 - I Believe

En riktigt vacker ballad från Agnes debutplatta. Har tyvärr inte hunnit lyssna på den så mycket den senaste tiden, men det hindrar inte det faktum att den är enormt bra. Utan tvekan en av de bästa låtarna från debuten, enligt min mening, och jag tror att det finns en hel del personer därute som håller med mig.

4 - Champion

Lite underligt kanske att Champion "bara" hamnade på en fjärde plats, men på en sån här lista ska man inte stirra sig blind på själva placeringen, då alla låtarna är makalöst bra. Hur som helst, Champion var en sån där låt som jag fastnade för direkt när jag hörde den första gången. Det var något med pianospelet och Agnes underbara röst (som var i perfekt harmoni med varandra) som gjorde det för mig, så att säga.

3 - (What Do I Do With) All This Love

Om det är en låt på den här listan som betyder allra mest för mig personligen så är det den här. (What Do I Do With) All This Love får mig alltid att minnas min underbara morfar som mycket tragiskt avled för tre år sedan. Visst kan man tolka kärleken som Agnes sjunger om i den här låten på ett helt annat sätt om man så vill, men för mig är texten ett sätt för mig att minnas den fina tid som jag och min morfar hade tillsammans.

2 - Right Here Right Now (My Heart Belongs To You)

"Vad förutsägbart", kanske några av er tänker och visst, det kan jag väl till viss del förstå. Men samtidigt ska man komma ihåg att detta var den låt som Agnes vann Idolfinalen med 2005 och bara det gör att den för alltid kommer att ha en speciell plats i mitt hjärta. En makalöst vacker och tidlös ballad som jag med största sannorlikhet kommer att lyssna på så länge jag lever.

1 - Big Blue Wall

Den enda låten på den här listan som kommer ifrån Dance Love Pop-albumet, men jisses, vad vacker den är alltså. Så fort jag fick se namnet Big Blue Wall så visste jag att den skulle vara något alldeles speciellt och visst hade jag rätt, för detta måste vara en av de absolut bästa och mest stämningsfulla ballader som jag någonsin har hört i hela mitt liv. Det finns dock två saker som jag saknar kring Big Blue Wall.

För det första så saknar jag en musikvideo (som jag vet kommer att bli minst lika maffig som själva låten om den bara görs) och för det andra så vill jag att Agnes ska framföra den live. Om dessa två saker kommer att hända i framtiden eller ej vet jag inte, men jag tänker i alla fall fortsätta hoppas.

RSS 2.0