Agnes live i Österrike - The Dome 52

Jag brukar ofta säga, både till nära och kära, men också till andra, att Agnes är makalöst grym live. För en kort tid sedan uppträdde hon i Österrike och då i The Dome 52 som arenan heter. Här nedan kan ni se henne framföra superhiten Release Me och efteråt följer även en kort intervju. Varsågoda!


En längtan och en lista

Som så många andra Agnes-fans så ser jag enormt mycket fram emot att få höra den helt nya låten, Secret Love, som kommer att finnas med på den brittiska versionen av Dance Love Pop. För närvarande är inte mycket känt om den här låten, bortsett från att den kommer att likna Release Me en aning, och det säger jag ju knappast nej till. Det som man dock undrar över är när den brittiska versionen av albumet kommer att släppas, då det ganska nyligen florerat rykten om att releasen har blivit försenad tills början av nästa år. Nåja, oavsett vad så längtar jag innerligt att få sätta tänderna i allt det goda som den har att erbjuda, vilket i mina ögon är en jäkla massa.

Men tills dess tänkte jag passa på att göra en liten lista över mina tre favoritlåtar med Agnes just nu. Jag vet inte riktigt varför, men jag känner bara för att göra det. Man bör väl också nämna att listan inte på något sätt är rangordnad, utan den visar bara de tre låtarna som jag gillar allra bäst för närvarande. Så, here goes!

- Release Me

En låt som jag aldrig kan tröttna på, oavsett hur många gånger jag lyssnar på den. Den är helt fantastisk på alla sätt och vis och det är ju inte för intet att den har blivit så enormt populär utomlands. Utan tvekan en av Agnes absolut bästa låtar hittills!

- Big Blue Wall

Den här blåa väggen har något speciellt, även om det inte alltid är så lätt att komma på vad det är. Personligen har jag älskat den här låten ända sedan jag hörde den för första gången och min kärlek har knappast avtagit sen dess. En magisk och stämningsfull ballad som bjuder en på ett sound som inte går av för hackor.

- You Rain

Ännu en ballad och dessutom Agnes allra "nyaste" låt, eller hur man nu vill beskriva det. I den här låten får Agnes briljera på bästa möjliga sätt och den är verkligen helt makalöst vacker. Alltifrån texten till musiken och Agnes röst håller absolut toppklass, vilket gör varje lyssning till en ren njutning.

Tidens mysterier

Tid. Mycket här i livet handlar, eller rättare sagt kretsar, runt och kring det begrepp som vi människor kallar tid. Antingen har man för mycket av det eller så har man för lite. Att ha precis lagom mycket tid är inte lika vanligt, i alla fall inte om jag ser tillbaka på mina egna livserfarenheter. Jag vet inte varför, men av någon anledning har jag alltid haft problem med att få tiden att räcka till. Det är nästan så att jag frågar mig själv dagligen varför dygnets alla timmar inte kunde varit ännu fler. Jag menar, här har man massvis att göra (både när det gäller praktiska saker, men också för nöjes skull), men hinner man med allt? Nej, det gör jag inte och ni kan ju bara gissa hur frustrerande detta är.

Ni kanske undrar varför jag har börjat bli lite filosofisk i det här inlägget (om man nu ens kan kalla det för det), men det är faktiskt ganska enkelt. Det är nämligen så att jag försöker hitta den tiden som krävs för att slutföra min senaste analys av I Need You Now-videon. Om ni följer min blogg någorlunda så vet ni att jag har varit tvungen att skriva om hela tjottaballongen och även om jag fullkomligt älskar att skriva (speciellt om Agnes) så har det varit en smått irriterande process. När alla dessa ord och formuleringar bara försvann från hårddisken så försvann även en liten del av mig, då jag värdesätter alla texter som jag skriver väldigt högt.

Det har med andra ord varit en väldigt påfrestande tid för mig de senaste veckorna och då speciellt när det kommer till tidsaspekten (no pun intended). Just därför har min senaste analys dröjt betydligt längre än vad jag hade räknat med från början, vilket jag enbart kan beklaga. Var inte oroliga dock, för den är på väg. Grejen är bara att jag inte riktigt kan säga när. Jag ber om er förståelse kring detta.

----------------------------------

Tiden är sannerligen ett underligt begrepp. Hur kommer det sig att man kan ha hur mycket tid som helst, men ändå inte få den att räcka till?

Äventyret i USA

Det här klippet har redan publicerats lite överallt, men för er som har missat det så får ni en chans till nu. I detta videoklipp får vi följa Agnes resa i USA lite närmare och dessutom får man se en hel del som man inte har sett överhuvudtaget tidigare, vilket alltid är lika trevligt. En av höjdpunkterna var att få se hur det gick till backstage under inspelningen av den nya Release Me-videon. Som sagt, har ni inte sett detta ännu så får ni se till att göra det nu!


Tankarna flödar

Jag satt nyligen och lyssnade på en av Agnes senaste intervjuer (på engelska) och jag kan ärligt säga att hon pratar enormt mycket bättre engelska nu, vilket är riktigt kul att höra. Men det var dock inte det som jag blev mest glad åt under intervjun. Nä, det jag blev mest glad åt var det faktum att Agnes i stort sett bekräftade att hon inte kommer att vara med i Melodifestivalen igen. Visst, jag tyckte att det var grymt skoj när hon var med tidigare i år, men jag är glad att hon inte kommer att göra det hela till en vana. Det finns det redan många som gör och nej, jag nämner inga namn.

Hur som helst, arbetet med min senaste analys (den av I Need You Now-videon) går framåt, men dock inte utan problem. Det var nämligen så att det skedde en mindre olycka med min dator för någon dag sedan, vilket tyvärr medförde att många av mina textfiler försvann. Det mesta var lyckligtvis bara skräptexter som jag hade haft liggande i datorn i flera år, men att just min analys också försvann var inte lika lyckligt. Jag har med andra ord varit tvungen att skriva om texten, vilket har gjort att allt har gått över tiden, så att säga. Trist, men sant. Hoppas att ni fortfarande vill läsa den i alla fall, då den borde dyka upp här i bloggen inom kort.

Imorgon är det fredagen den 13:e. Kan inte säga att jag är så värst skrockfull av mig, men jag hoppas verkligen inte att något kommer att hända med datorn igen. I så fall kommer det att bli ett rent helvete här hemma, det vill jag lova.

Release Me blev Årets Låt!

Efter ett alltför långt uppehåll när det gäller priser så har Agnes faktiskt fått två stycken på väldigt kort tid, vilket är helt fantastiskt roligt. I mitt tidigare inlägg skrev jag om MMA-priset och igår blev Release Me (som ju bekant Agnes har skrivit tillsammans med Anders Hansson och Sharon Vaughn) prisad ännu en gång och då av Musikförläggarna, som varje år hyllar de allra bästa låtskrivarna landet har att erbjuda.

Agnes intervjuades efteråt (av bl.a. Rapport) och var märkbart rörd, vilket man självklart kan förstå. Men Agnes gjorde mer än bara besökte galan, då hon också uppträdde och sjöng just Release Me för hela publiken på plats. Man får höra lite grann av uppträdandet i klippet från Rapport och det lät precis lika underbart som vanligt, även om man inte fick se och höra mer än ett par sekunder.

Innan jag rundar av så vill jag såklart skicka ut en stor grattishälsning till Agnes, men också till Anders och Sharon. Jag hoppas verkligen att detta är en sorts fingervisning på vad som kommer att vänta oss under de kommande veckorna när det kommer till prisutdelning, för är det någon svensk artist som verkligen förtjänar en massa priser så är det Agnes.

Agnes vann MMA-pris!

Idag tillkännagavs vinnarna av MP3 Music Awards (MMA), som är ett brittiskt musikpris, och en av dessa vinnare var ingen mindre än Agnes! Hon var ju som bekant nominerad i kategorin "The House/Dance/Trance Award" och gissa om jag blev glad när jag fick veta att hon hade vunnit. Hon var verkligen värd att vinna och då speciellt när hon missade topp 5 i kategorin "Best European Act" på MTV Europe Music Awards 2009 (vilket i mina ögon är en ren skandal!).

Hur som helst, denna gång vann hon i alla fall och jag kunde inte vara mer glad just nu!

Grattis, Agnes! Du är bäst!

http://www.mp3musicawards.co.uk/MMA_Winners.html

Agnes live i Chicago - Roscoe´s

Under Agnes PR-resa i USA så gjorde hon ett flertal klubbspelningar och en av dessa ägde rum i Chicago. Hade tänkt dela med mig av detta grymma klipp tidigare, men bättre sent än aldrig, eller hur? Till alla er som väntar på min senaste videoanalys kan jag bara säga att jag hoppas bli färdig med den relativt snart. Håll utkik!


RSS 2.0