On And On utmanar på Tracks!

Nu blir det ett väldigt kort inlägg, men jag vill bara uppmärksamma alla på att On And On utmanar på Tracks denna vecka och ni vet säkert vad det betyder. Japp, surfa in på länken nedan och lägg er röst på Agnes nya singel plus fyra låtar till. Själv har jag redan röstat och jag hoppas att ni gör detsamma.

Länk till Tracks: http://www.sr.se/cgi-bin/p3/tracks/index.asp?taskid=1

Ni måste rösta innan måndag kl. 14:00.


Mer radio

Blev lite sur på mig själv idag då jag helt och hållet glömde bort att lyssna på intervjun med Agnes i Radio Prime under morgonen. Kan ärligt talat inte förstå hur jag kunde glömma bort något så viktigt, men istället för att leta efter en bra anledning till varför det skedde (som ändå inte finns) så är det bara att konstatera att man ibland glömmer bort saker, oavsett hur viktiga de är. Det är något som händer oss alla så det bara att försöka leva med det. Tråkigt att det skulle ske just när Agnes var i radio bara.

Som tur är har jag dock kunnat lyssna på intervjun i efterhand på fansidan agnes.owns.it (som jag också har en länk till här på bloggen), vilket var riktigt trevligt. Det var en telefonintervju, som jag också trodde att det skulle bli, men det gör ju egentligen inte så mycket. Intervjun var väldigt bra och Agnes lät lika säker på rösten som hon alltid gör nuförtiden. Jag kan bara hoppas att jag inte glömmer bort nästa gång hon ska vara med i Radio Prime, för det lär inte vara sista gången vi hör henne där. Det kan jag i stort sett garantera.

Men redan imorgon är det ju dags för mera radioprat och denna gång i P3 Star som sänds mellan 14.03-16.00 i just P3. Förutom On And On så kommer de i programmet att spela en helt ny låt från Agnes kommande skiva, vilket kommer att bli grymt spännande. Missa inte det!


Morgonpasset

Måste säga att det var riktigt trevligt att prata med dem i Morgonpasset och ärligt talat kändes det inte så värst nervöst under sändning som jag trodde att det skulle vara. Beror säkert på att man har lite erfarenhet och det är jag enormt glad över. Enda problemet var att jag inte hörde vad han sa i slutet (min telefon blev lite knasig av någon anledning), men det ordnade sig ju ändå. Hade egentligen tänkt att hälsa till min mamma och några till, men tyvärr så fick jag aldrig någon chans till det. Känns lite surt, om jag ska vara ärlig.

Kul att få höra låten i alla fall och nu är det dags att lyssna på Agnes i Äntligen Morgon. Vi hörs!

Det lönar sig att önska!

Alltså, ni kan inte ana vad som hände mig tidigare idag. Jag kommer inte riktigt ihåg vilken tid det var, men klockan var efter tio någon gång på förmiddagen. Telefonen ringde och i andra änden av luren var (nej, tyvärr inte Agnes) en kille som jobbade på P3. Tyvärr minns jag inte hans namn, men han berättade i alla fall för mig att jag skulle få vara med i Morgonpasset tidigt i morgon bitti. Anledningen? Tja, för någon dag sedan hade jag nämligen skickat in en önskeförfrågan till just Morgonpasset och önskat On And On och nu ska jag alltså få önska låten live i radio! Jisses, kan fortfarande knappt tro att det är sant, men det är det. Så alla ni som säger att det inte lönar sig att skicka in önskningar får nog tänka om nu.

Hur som helst, just nu känns det otroligt bra, men också en aning nervöst. Visst, jag har varit med i Mix Megapol en gång tidigare när jag hade önskat Champion, men det här känns större på något sätt. Svårt att förklara, men det är väl för att det är Sveriges Radio vi talar om här. Men oavsett om jag känner mig lite nervös så ska det bli enormt kul att få snacka lite grann med programledarna i Morgonpasset och självklart få chansen att säga att On And On är den grymmaste låten i år.

Tiden som jag ska få vara med var, enligt killen som ringde, klockan 6:40. Eller ja, de skulle ringa upp mig då var det sagt. Har redan sagt till familjen att de måste försöka lyssna vid den tiden. Hur ni som läser den här bloggen vill göra bestämmer ni såklart själva, men ju fler som lyssnar desto roligare blir det, som man brukar säga.


Trafikstockning

Trots att Agnes inte hann vara med så länge hos Adam och Gry i måndags morse (p.g.a. en försening orsakat av trafikproblem i huvudstaden), så var det enormt roligt att höra henne prata om diverse ting. Jag menar, hade ni t.ex. någon aning om att hon gör egna smycken? Jag visste inte det och blev självklart väldigt överraskad över detta. På torsdag, när Agnes besöker Äntligen Morgon-studion ännu en gång, så kommer man kunna tävla och ta chansen att vinna ett specialdesignat smycke som Agnes själv har gjort. Lita på att jag tänker vara med i den tävlingen! Att jag är kille fullkomligt skiter jag i, rent ut sagt. Kommer nog tyvärr inte vinna, då jag aldrig har så värst mycket tur när det handlar om tävlingar och dylikt, men jag tänker absolut försöka.

Agnes lät för övrigt väldigt cool och avslappnad i radion, men det är jag inte lika förvånad över. Som jag skrev i en tidigare blogg så har hon ju utvecklats något enormt och det märker man inte minst under såna här radiointervjuer. På torsdag är alltså återigen dags för Agnes att åka till Mix Megapol och besöka Adam och Gry. Lite tidigare blir man dock tvungen att gå upp, nämligen vid klockan 7:00, men det är ingenting som hindrar mig. Ärligt talat så kan inte ens en skenande elefanthjord hindra mig från att sätta på radion så tidigt och nej, jag skämtar inte.

Eller gör jag? Hm, jag är inte säker och vad tusan fick jag elefanterna ifrån?! Skumt...


Agnes i etern

Under nästa vecka gäller det verkligen att man är med på noterna. Då kommer nämligen Agnes att medverka i ett flertal olika radioprogram. På måndag är det dags för ett besök hos Mix Megapol (Adam och Grys morgonshow), där Agnes har varit gäst ett flertal gånger genom åren. Om man te.x. jämför med Rix FM så märker man en enorm skillnad på den fronten, då hon bara varit gäst en enda gång där och det var när hon vann Idol. Skärpning, Rix FM! Nu tror jag knappast att de läser den här bloggen överhuvudtaget, men ändå.

Hur som helst, på fredagen samma vecka kommer Agnes att besöka Radio Prime. I nuläget finns det inte så mycket mer information kring detta, så det är inte så lätt att skriva något om det. Men att det kommer att bli grymt kul råder det dock ingen tvivel om. En sak som jag dock har funderat på är om Agnes verkligen kommer att besöka deras studio den här gången eller om det blir som förra gången, alltså kontakt enbart via telefon. Till er som inte lyssnade då så var det i samband med Körslaget det skedde. Oavsett vad så hoppas jag verkligen att hon får vara med i deras studio denna gång. Det skulle sitta fint.

Sen på lördagen gäller det att sätta på P3 och lyssna till P3 Star med Linda Sundblad som programledare. I och med att hon är kompis med Agnes så lär det bli ett spännande samtal dem emellan. Det kommer också att bjudas på lite smakprov från Agnes nya platta, vilket utan tvekan är något jag längtar enormt mycket efter. Jag kommer ihåg när de gjorde samma sak med Stronger, så detta kan i princip bli hur grymt som helst. Snacka om att jag känner mig taggad alltså!

Detta är dock bara de radiobesök som är kända. Som ni säkert vet så kan det ju hända att Agnes besöker fler ställen under veckan, även om det inte står något om det på hemsidan. Självklart får vi hoppas att hemsidan håller oss uppdaterade kring alla radiobesök, men det kan ju knappast skada om man själv håller lite extra koll också.


Konsten att utvecklas

När jag igår lyssnade igenom intervjun med Agnes på P3 Populär så slog det mig ännu en gång; snacka om utveckling alltså! Vad jag menar är att jag för några dagar sedan tillbringade tiden med att titta på äldre klipp med Agnes och då självklart från Idol-tiden. När man hör Agnes prata i radio idag kan man nästan inte tro att det är samma person som då, men det är det. Samma underbara Agnes, bara lite äldre och betydligt mer pratglad.

Men utvecklingen stannar inte där. Nix, långt ifrån. På scen är hon helt annorlunda nu än om man jämför med tidigare, vilket är helt fantastiskt att skåda. Alla som har varit ett Agnes-fan lika länge som jag (sedan hon vann Idol) vet precis vad jag menar och borde också veta exakt hur jag känner i det här läget.

Det är väldigt svårt att sätta fingret på exakt vad det var som triggade igång den här relativt snabba utvecklingen hos Agnes under dessa år, men jag skulle tro att det är en blandning av en massa olika faktorer. Det är i alla fall en teori som låter mest rimlig i mina öron. Men oavsett vad det var så känns det helt makalöst roligt att jag har haft förmånen att se dessa underbara sidor växa fram hos Agnes och jag kan garantera att det är en lycka som för alltid kommer att hållas kvar inom mig.

När Agnes vann Idolfinalen grät jag floder. När hon och hennes kör åkte ur Körslaget klöv jag ett bord med enbart handkraft. Okej, det sista var en ganska stor överdrift, men vad jag vill säga är att ingen artist, och då menar jag ingen, kan framkalla känslor hos mig som Agnes kan. Först visste jag inte riktigt varför det var så, men nu vet jag. Allt beror nämligen enbart på en enda sak, eller rättare sagt känsla, och det är kärlek.

Den kärleken riktar sig till en artist som alltid ger 100% och som alltid gör en glad, oavsett hur nere man än känner sig. Agnes är unik på så många sätt att det nästan är löjligt. Man kan knappt tro det själv ibland. Men jag ska inte försöka mig på att skriva ned allt som jag tycker är unikt med Agnes. Det skulle bara sluta med att jag glömmer bort något viktigt och det är det sista jag vill göra.

Nä, då är det bättre att istället avsluta bloggen med följande; Agnes är speciell och har utvecklats mycket under dessa få år. Men hon kommer att fortsätta utvecklas. Jag kommer att vara med då. Hoppas att ni också är det.


On And On utmanar

Det har varit lite snålt med listor som man kan rösta in On And On på än så länge. Ja, om man bortser från Trackslistan som jag skrev om tidigare här i bloggen förstås. Men nu utmanar äntligen låten på en lista och det gäller radiokanalen Radio Primes "Topplistan 5 över 5" som sänds på fredagarna. Är uppenbarligen en ny lista hos dem, men att rösta är mycket enkelt. Det enda man behöver göra är att surfa in på länken nedan och lägga sin röst på Agnes nya singel, som just nu är en av utmanarna. Själv röstade jag för ett par timmar sedan och det gick hur bra som helst. Enligt hemsidan så kan man rösta en gång per dag, vilket innebär att man har flera chanser. Det gäller bara att inte glömma bort det.

Så kom igen nu alla, lägg er röst på On And On!

Länk: http://www.radioprime.com/sv/topplistan.php


Agnes comeback på scen!

För någon timme sedan var Agnes comebackuppträdande på Sommarkrysset över och precis som väntat var hon lika grym som vanligt. Önskar verkligen att jag kunde varit där på plats, men samtidigt är jag ju såklart glad över att ha sett det på TV. Något som jag däremot inte är så glad över har med själva produktionen att göra. Ljudet i Agnes mikrofon var nämligen alldeles för lågt, vilket innebar att man knappt hörde henne alls. Kören hade däremot mikrofoner som hördes över hela Stockholm ungefär och så ska det inte vara. Jag vill höra Agnes underbara röst och inte deras. Ska det vara så förbannat svårt att förstå, TV4!?

En annan sak som jag störde mig på var Grys presentation av Agnes, eller rättare sagt bristen av en presentation. Hon kunde mycket väl har nämnt viktiga saker som att det var Agnes comeback på scen, att hennes nya album snart kommer att släppas och liknande saker. Nämnde Gry något av detta? Nix pix och nada, det var i princip bara pang på rödbetan som gällde för hennes del, vilket jag tycker var enormt tråkigt. Agnes är värd en mycket bättre presentation än så och speciellt nu när hennes nya singel har släppts och allt.

Men är jag förvånad över TV4:s i stort sett värdelösa hantering av ljud, presentation och allt annat? Nej, inte alls. Om det är något som jag har lärt mig genom årens lopp så är det att TV4 inte alltid är lika med kvalitet. Förr kanske de hade en högre procentsats i positiv bemärkelse, men inte nu. Det märkte man inte minst på deras produktion av Faddergalan för något år sedan, när Agnes och Darin sjöng en duett tillsammans. Det var i princip likadant då. Agnes mikrofon var låg medans kören bakom lät som en hög operasångare med varsin megafon i händerna. Vad kallas det för? Ja, inte är det kvalitet i alla fall.

Nä, TV4 har verkligen tappat stinget de senaste åren och jag hoppas innerligt att de skäms, för såhär ska det inte se ut. Agnes var dock grymt bra, som sagt, och längtan efter hennes tredje album är nu starkare än någonsin.


Inte långt kvar nu...

Nu är det inte många timmar kvar tills Agnes sjunger sin nya singel, On And On, i TV för första gången och då i programmet Sommarkrysset som sänds i TV4. Som jag skrev i en tidigare blogg så känner jag mig enormt förväntansfull och jag är säker på att det kommer att bli en grym upplevelse. Detta säger jag trots att jag enbart kommer se programmet på TV och inte på plats i Stockholm. Visst känns det lite surt och så, men som sagt, det finns ingenting jag kan göra åt det. Det gäller bara att gilla läget och i det här fallet är det faktiskt inte svårt som man kan tro. Jag menar, jag får ju faktiskt se och höra Agnes sjunga i TV igen. Det var ju inte direkt igår hon uppträdde i ett TV-program senast, om man säger så.

Något som jag har funderat lite grann på, angående själva uppträdandet, har med dansarna att göra. Okej, nu vet vi ju inte om det faktiskt kommer att medverka några dansare när Agnes sjunger sin nya låt, men jag skulle bli enormt förvånad om så inte blev fallet. Hur många dansare pratar vi om då? Tja, minst två i alla fall, men jag skulle nog tippa på fyra stycken. Jag vet inte riktigt varför jag tror på just fyra, men på något sätt känns det som en bra siffra i det här sammanhanget. Det slutgiltliga svaret på den frågan får vi ju dock om ett par timmar, men att gissa och spekulera är alltid lika kul.

Inte många timmar kvar nu, som sagt. Det betyder att det snart är dags för Agnes att återigen visa det svenska folket vem som verkligen är bäst. Lita på att jag tänker sitta bänkad framför TV:n och njuta.


Mina tankar kring videon

En intressant diskussion som jag har funderat på de här senaste dagarna är den kring Agnes nya video, så just därför tänker dela med mig lite grann av mina tankar om just det ämnet. Observera dock att dessa tankar inte, och då menar jag INTE, har något med själva låten att göra. De flesta förstår nog det i alla fall, men det kan ju knappast skada att vara lite extra noggrann. Okej, då börjar vi.

- En sak som en del klagar över har med själva videons budget att göra. De tycker helt enkelt att videon ser lite för "billig" ut, eller hur man nu ska uttrycka det. Självklart har alla rätt till sin åsikt, och så även i det här fallet, men personligen bryr jag mig inte ett dugg om hur mycket pengar de har lagt ned på videon. För mig känns det helt enkelt inte särskilt relevant, då jag tycker att den ser helt okej ut som den är.

- En annan sak har att göra med kameravinklarna, som vissa anser är lite underliga. Detta kan jag till viss del hålla med om, men förstör det videon på något sätt? Nej, absolut inte. Tycker snarare att det är coolt med lite kameravinklar som är lite annorlunda. Man blir överraskad, helt enkelt.

- Tillsist har vi själva handlingen i videon, eller bristen av densamma, som några har påpekat. Detta tycker jag också är ganska oväsentligt faktiskt, då en video inte alls behöver ha en handling för att ge ut ett budskap. Tänk efter, vad vill man göra när man hör "On And On"? Svaret kan ju självklart skilja sig från person till person, men själv vill jag bara dansa och njuta av musiken. Dock så är det väldigt svårt (har i alla fall jag märkt) att dansa och följa med i en komplicerad handling samtidigt. Ni kanske lyckas bättre, men det hör inte till saken. Vad jag vill ha sagt är att videon ska vara anpassad till själva låtens natur och det tycker jag definitivt att de har lyckats med.

Så där har ni det. Jag gillar verkligen videon och dessutom tycker jag att den växer varje gång jag ser den. Men som sagt, alla får ju ha sin åsikt och gillar man inte videon, så gör man inte. Men oavsett om det gäller bristen på handling, pengar eller vad det än kan vara man inte gillar, så finns det i alla fall en sak med videon som gör att inget fan kan ogilla den helt och hållet och det är ju självklart det faktum att Agnes är med i den.


Rösta in Agnes på Tracks!

Har inte varit en speciellt trogen lyssnare på Tracks den senaste tiden, men ibland händer det att jag lyssnar och då speciellt om Agnes är med på listan såklart. I nuläget är hon dock inte med, men det var just det jag tänkte att vi skulle ändra på, för visst skulle det vara grymt kul om On And On kom med på säsongens allra första Tracks-lista? Just det, jag tänkte väl det. Men hur gör man då? Jo, det hela är mycket enkelt. Ni surfar helt enkelt in på länken nedan och följer instruktionerna som står där. Det är extremt viktigt att ni följer dessa till punkt och pricka, för annars kommer inte eran röst att räknas och det vore ju synd.

Personligen röstade jag alldeles nyligen och förutom Agnes nya singel, On And On, så valde jag dessa låtar:

Mötley Crüe - Saints of Los Angeles
Coldplay - Violet Hill
Coldplay - Viva La Vida
Poodles - Raise The Banner

Så sätt igång och rösta nu allesammans!

Länk: http://www.sr.se/cgi-bin/p3/tracks/index.asp?taskid=1]


Singeln är släppt & chatt på torsdag!

Ja, nu är det måndag och Agnes nya singel On And On har precis släppts som digital download på diverse hemsidor. Personligen köpte jag den på msn.se redan för någon dag sedan, men jag tror faktiskt att jag ska köpa den på cdon.com också. Vissa kanske tycker att det är onödigt, men en låt kostar ju inte så mycket och dessutom vill man ju självklart stödja Agnes på alla sätt man kan. Sedan är ju låten så förbannat grym att jag inte har några som helst problem med att köpa den flera gånger om. Skulle kunna skriva ut alla länkar till de sidor som man köpa låten, men det orkar jag inte. Istället rekommenderar jag alla att besöka Agnes officiella hemsida (agnescarlsson.se), då man kan hitta de flesta av länkarna där. En sida som dock inte finns med där är www.poplife.se, så det är i princip bara att välja den sida som ni tycker är bäst.

-----------------------------------------

Tidigare idag var det från början meningen att det skulle bli en chattsession med Agnes på msn.se, men tyvärr blev den tiden ändrad p.g.a. en serverkrasch. Den nya tiden har dock redan blivit utannonserad, så känner ni för att ställa lite frågor till Agnes (om nya skivan med mera) är det bara att surfa in på msn.se nu på torsdag den 14/8 klockan 15.00. Lita på att jag tänker göra det.

Nya singeln - On And On

Det här blir mitt allra första inlägg i den här bloggen och då är det ju lika bra att börja med att skriva lite grann om mina tankar kring Agnes nya singel, On And On, som är tänkt att släppas till radiostationerna på måndag nästa vecka. Från början blev jag, som så många andra, lite förvånad över stilförändringen som Agnes visade upp, men den förvåningen förvandlades ganska snabbt till ofattbar glädje istället. Jag menar, låten är osannorlikt bra (bästa låten jag har hört på länge faktiskt) och det gäller även videon, även om kameravinklarna dock kunde varit lite bättre.

Hur som helst, On And On är grymt bra och det ska bli enormt spännande att se Agnes sjunga den live i Sommarkrysset på TV4 nästa lördag. Önskar att jag kunde åkt dit själv, men tyvärr har jag ingen möjlighet till det. Men jag hoppas och tror på en relativt stor turné senare i år och då kommer jag definitivt att besöka en, eller kanske flera, platser runtom i Sverige. Sådant är omöjligt att svara på just nu och det enda man kan göra är att vänta och se vad som kommer att hända.

Detta får räcka för mitt första inlägg här i bloggen. Jag kommer självklart att skriva mer så fort jag har något viktigt att berätta.

Videon kan ni se här:

RSS 2.0